Érdekes Bitcoin ármozgások a negyedév végi gyertya zárások előtt

A bitcoin árfolyama jelentős ingadozásokat mutat a heti, havi és negyedéves gyertyák zárása előtt, miközben a kereskedők érdekes mozgásokat jósolnak.

Szokatlan jelenségeket mutat a bitcoin árfolyamának mozgása  a hétvégén, ahogy közeledik a heti, havi és negyedéves zárások időpontja -írja a Cointelegraph.

A BTC árfolyamának növekvő volatilitása

A bitcoin árfolyama június 30-án növekvő volatilitást mutatott, mivel a kereskedők izgatottan készültek a BTC érdekes ármozgásaira. Az árfolyam intraday csúcsokat ért el, 61 668 dollárnál zárva a Bitstamp platformján. Ez az emelkedés az előző napi 59 950 dolláros mélypont után következett be, amely újabb mélypontot jelentett a kulcsfontosságú 60 000 dolláros szint alatt.

Az 500 millió dolláros ajánlatok és az érdekes mozgások

Azokban az órákban, amelyek a heti, havi és negyedéves gyertya zárások előtt voltak hátra, a piacon nagy mennyiségű ajánlat jelent meg a spot ár alatt. Népszerű kereskedő, Daan Crypto Trades szerint több mint 500 millió dollár értékű ajánlatot helyeztek el, bár ezek többségét később visszavonták. Az ajánlati könyv likviditásában tapasztalható változások miatt szokatlan ármozgásokra lehetett számítani a hétvégén. Az adatok szerint a 60 583 dolláros szint volt a legfontosabb likviditási szint lefelé, míg a felfelé irányuló likviditás emelkedett, ahogy az ár meghaladta a 61 600 dollárt.

Bitcoin
BTC/USD chart. Forrás: Michaël van de Poppe/X
Az elemzők pozitív előrejelzései

Annak ellenére, hogy a bitcoin heti szinten 2,6%-kal csökkent, Michaël van de Poppe, az MNTrading alapítója és vezérigazgatója optimistán nyilatkozott az árfolyam teljesítményéről. Véleménye szerint egy meglehetősen kedvező heti gyertya van kialakulóban a bitcoin számára. Úgy vélte, hogy a korrekció viszonylag véget érhetett, hiszen az előző ciklusokban sem tapasztaltunk nyilvánvaló mély korrekciókat. Egy kapcsolódó diagram a BTC/USD árfolyam alját 56 500 dollárnál jelölte meg, amelyet május elején ért el.

A Bitcoin bikák és az a bizonyos 95 000 dolláros cél

A gyenge teljesítmény miatt egy népszerű bitcoin bika, BitQuant kénytelen volt elhalasztani a 95 000 dolláros BTC árfolyam célját. Elismerte, hogy korábbi előrejelzései helytelenek voltak, mivel a Bitcoin nem érte el a 49 000 dolláros és a 75 000 dolláros csúcsokat, amelyeket korábban jósolt. BitQuant azonban továbbra is úgy véli, hogy alapvetően semmi sem változott, és hogy a Bitcoin végül eléri a kitűzött célt.

Te mire számítasz? Oldalazunk még vagy tényleg beindulnak a bikák? Esetleg a medvéknek fog kedvezni a piac? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: