Erre a szintre várják a bitcoint az ETF jóváhagyás előtt

Újabb elemzők osztották meg véleményüket a közelgő eseményről. Álláspontjuk szerint a most látott emelkedésnek még nincs vége, de már nem tarthat sokáig.

A Spot Bitcoin ETF jóváhagyása már hosszú ideje lázban tartja a piaci szereplőket. Az esemény hatásával kapcsolatos vélemények eltérőek. Micheal Saylor szerint olyan dolog jöhet, amit 30 éve nem látott a piac, mások pedig már egymillió dolláros árfolyamot is belengettek.

A Stockmoney Lizards kereskedőcsapat és a QCP Capital kereskedőcég is állást foglalt a témában. Elemzésük kevésbé végletes, azonban nagyon vegyes. Mint kiderült, egy hullámvasút vár ránk: rövid ideig még számíthatunk a zöld gyertyákra, de utána hosszú pirosakra kell készülni. A visszaesés szükséges és nem fog sokáig tartani. A piros időszakra szükség van és egy egészséges felfelé tartó pálya kezdődhet utána – írják a bejegyzésükben.

Zajlik a felső ellenállás tesztelése

A múlt héten tapasztalt esés után ezen a héten ismét felfelé ment az árfolyam. A BTC árfolyama jelenleg egy háromszöget alkot és zajlik a felső ellenállás tesztelése – szúrta ki a Stockmoney Lizards.

Forrás: Stockmoney Lizards/X

„Bár szükségesnek tűnik a korrekció, a BTC diagram továbbra is nagyon erősnek tűnik minden időtávon” – írták a legújabb piaci elemzésükben.

Elemzésük szerint az ellenállás nem fogja sokáig megtartani az árfolyamot, de nem lesz hatalmas lendület a kitörésben. Az emelkedés egy bizonyos ponton visszafordul és ellenkező irányba indul meg az árfolyam, méghozzá jóval nagyobb lendülettel. A Stockmoney Lizards úgy gondolja, az ETF jóváhagyás lesz az az esemény, ami negatív irányba fogja elindítani az árfolyamot.

„Valószínű, hogy a BTC megtöri a felső trendvonalat és tovább emelkedik mindaddig, amíg meg nem születik az ETF-döntés. Maga a bejelentés, még ha pozitív is, mégis „sell the news” eseménynek bizonyulhat – figyelmeztet az elemzés.

A kereskedőcsapat azt is megosztotta, meddig mehet az ár a visszafordulás előtt. Úgy kalkulálnak, hogy egészen 48.000 dollárig emelkedhet a bitcoin, ami közel 10 százalékos emelkedést jelentene a jelenlegi 44.000 dolláros szintről. A QCP Capital kereskedőcég is osztja a Stockmoney Lizards véleményét.

,,Ahogy közeledünk az induláshoz, hangsúlyoznunk kell, hogy valószínűleg a BTC Spot ETF iránti kereslet kezdetben elmarad a piaci várakozásoktól” – nyilatkozott a QCP Capital kereskedőcég.

Közleményük szerint egy klasszikus ,,sell the news” forgatókönyvet láthatunk január második hetében. Arra számítanak, az árfolyam belép a 45 és 48.500 dollár közötti sávba, majd megindul lefelé. Kiemelték, ez a lejtmenet egészen a 36.000 dolláros szintig tarthat, majd innen újabb emelkedés veheti kezdetét – írja a cointelegraph.com.

Több dolog is a fordulás mellett szól

A Stockmoney Lizards több olyan tényezőt is összegyűjtött, ami egy nagyobb korrekciót idézhet elő. Egyrészt, a most látott rallynak kell egy korrekció. Másrészt, az adóoptimalizálás miatt beindulnak év végén az eladások. Harmadrészt, az ünnepek miatt visszaesik majd a kereskedés.

,,Egy visszalépés 40.000 dollár alá több tőkeáttételes long pozíciót is likvidálhatna. Ennek hatására egészen 38.000 dollárig eshetne a bitcoin” – figyelmeztet a közlemény.

Ha szeretnél profitálni a várható ármozgásokból, akkor nézd meg tréningkínálatunkat. Discord szerverünkön pedig a tapasztalataidat is megoszthatod velünk.