A Bitcoin ETF-ek már 500.000 BTC-t halmoztak fel

Az új spot Bitcoin ETF-ek már több mint 500.000 BTC-t halmoztak fel januári indulásuk óta. Állományuk jelenleg a forgalomban lévő készlet 2,54%-át teszi ki.

A kilenc ETF (a Grayscale nincs benne ebben a számításban), amely január 11-én indult, elérte a mérföldkövet a csütörtöki újabb beáramlást követően, és a Farside Investors szerint 287,7 millió dollárnyi bitcoint halmozott fel. Ezzel a kilenc ETF birtokában lévő BTC összege 35 milliárd dollárra nőtt mindössze 54 kereskedési nap alatt. Összességében az Egyesült Államok összes spot Bitcoin alapja, beleértve a Grayscalet is, 835.000 BTC-vel rendelkezik, ami a teljes kínálat közel 4%-a – írja a cointelegraph.com. 

Megfordult a negatív trend

Ezen a héten az eddig mért 845 millió dolláros beáramlással a heti ETF-mérleg ismét pozitív. Ezzel megfordult a március 18-án kezdődött kiáramlási trend. Március 28-án összesen 183 millió dollár érkezett be, a BlackRock vezette a listát, IBIT-alapjába 95 millió dollár érkezett. A Fidelity és a Bitwise hasonló, egyenként körülbelül 67 millió dolláros beáramlást ért el, míg az Ark 21Shares 27,6 millió dollárt ért el a szerdai hatalmas, 200 millió dolláros beáramlást követően. A Grayscale GBTC kiáramlás 105 millió dollár volt, ami március 12-e óta a legalacsonyabb érték.

A kriptoeszköz-kezelő GBTC-alapjából a január közepe spot BTC ETF indulás óta mostanra körülbelül 284.846 BTC lett kivonva.

Várják az ETH ETF-et

A kapcsolódó hírek szerint a Bitwise március 28-án S-1 kérelmet nyújtott be az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez az Ethereum ETF kapcsán. Eric Balchunas, az ETF elemzője reagált a hírre. Kijelentette, hogy az ETH ETF májusi jóváhagyására az esélye továbbra is kicsi, legfeljebb 25%, de lejjebb is mehet. Hét hét van hátra a határidőig, de a SEC még nem árul el semmit – tette hozzá.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: