ETF: történelmi hét várhat ránk

Történelmi hét kezdődhetett meg január 8-án, ugyanis napvilágot láthat a SEC döntése a beadott ETF kérvényekkel kapcsolatosan.

A kriptopiaci szereplők lélegzet-visszafojtva figyelik a híreket január második hetében is, mivel még nem érkezett meg a várva várt bejelntés. A korábbi spekulációkkal ellentétben a SEC nem hozott nyilvános döntést január első hetében az ETF beadványok jóváhagyását illetően.

Sok elemző és megfigyelő pedig január 9-re vagy 10-re jósolja a végleges SEC jóváhagyást.

A kérvényt benyújtok január 8-án véglegesíthették az S-1 űrlap módosításait. Ezek a módosítások valószínűleg tartalmaznak információkat a potenciális ETF-ek árjegyzőinek díjairól vagy kilétéről is – állítja a cointelegraph.com a Reuters-re hivatkozva.

Ezek a hírek összhangban vannak a Bloomberg ETF elemzője, Eric Balchunas által szerzett információkkal, aki azt is megjósolta, hogy január 8-án adják be a „végső S-1-eket”.

„Alapvetően kész”

– írta Balchunas a Twitteren január 5-én, megjegyezve, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) „igyekszik mindenkit felsorakoztatni a január 11-i indulásra”. Hangsúlyozta azonban, hogy a SEC hivatalosan nem erősítette meg ezt az ütemtervet.

Az elfogadás még nem jelent egyet az indítással

A Reuters szerint több kibocsátó várhatóan január 9-én vagy 10-én megkapja kérelmei végleges jóváhagyását. Az S-1 bejelentések elfogadása még önmagában nem jelentené a spot Bitcoin ETF azonnali elindítását, mivel a SEC-nek mind az S-1, mind a 19b-4 bejelentést jóvá kell hagynia.

Az engedélyt kérő vagyonkezelők közül 19b-4 módosítást nyújtott be január 5-én a BlackRock, a Valkyrie, a Grayscale, a Bitwise, a Hashdex, az ARK Invest és a 21Shares, az Invesco és a Galaxy, a Fidelity, Franklin Templeton, VanEck és WisdomTree.

Discord szerverünkön szívesen olvassuk véleményed a témával kapcsolatban.