ETH ETF: A Grayscale kérvényének elbírálását elhalasztotta a SEC

A SEC január 25-i közleményében közölte, meghosszabbítja a Grayscale ETH ETF kérvényének elbírálására megállapított határidőt, és márciusra tolja a döntést.

A SEC január 25-én közölte, eljárást indít annak eldöntésére, hogy jóváhagyják-e vagy elutasítsák azt a javasolt szabálymódosítást, amely lehetővé tenné a NYSE Arca számára a Grayscale ETH Trust részvényeinek jegyzését és kereskedelmét. A közleményből kiderült, további 35 nappal meghosszabbítja a döntés határidejét – írja a cointelegraph.com.

,,Arra kérik az érdeklődőket, hogy írásos adatokat, véleményeket és érveket nyújtsanak be azzal kapcsolatban, hogy a javasolt szabálymódosítást jóvá kell-e hagyni vagy elutasítani” – mondta a SEC.

A SEC értesítése 15 nappal azután érkezett, hogy a bizottság jóváhagyta a bitcoin részvényeinek tőzsdei bevezetését az amerikai tőzsdéken, beleértve a Grayscale Bitcoin Trust kérvényét. Indulása óta a 11 jóváhagyott spot Bitcoin ETF közül a GBTC esetében mérték a legmagasabb kiáramlást. Kilenc kereskedési nap alatt nagyjából 4,4 milliárd dollárt ért el.

A Grayscale először októberben nyújtotta be kérvényt a SEC-hez arra vonatkozóan, hogy a Grayscale Ethereum Trust részvényeit átalakíthassa spot Ether ETF-re. A szabályozó a nevét felvette a döntésére váró vállalatok listájára. Január 25-én a SEC márciusra tolta a döntést a BlackRock Ethereum ETF-jéről. Sok szakértő úgy véli, hogy a bizottság a maximálisan megengedhető 240 napot veheti igénybe a döntés meghozatalára.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.