Újabb alapkezelő jelentkezett Ethereum ETF-ért

A Bitwise vagyonkezelő cég kérelmet nyújtott be az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) egy spot Ethereum ETF jegyzésére és kereskedésére.

Egy március 28-i bejelentésben a Bitwise benyújtott egy Form S-1 regisztrációs nyilatkozatot a SEC-hez az Ethereum ETF részvényeiről. A bejelentés azon spekulációk közepette érkezett, amelyek szerint a SEC az Ethereumot a értékpapírnak akarja minősíteni, ami megkérdőjelezi a spot ETF-ek jövőbeni tőzsdei bevezetését.

A SEC-hez benyújtott 19b-4 módosítás alapján a Bitwise az ETH befektetési eszköz részvényeit a NYSE Arcán kívánja bevezetni. Az eszközkezelő az elsők között kapott jóváhagyást januárban a SEC-től a spot Bitcoin ETF tőzsdei bevezetéséhez és kereskedéséhez – írja a cointelegraph.com.

Májusig nem várható döntés

A SEC végső határideje a spot Ethereum ETF körvények következő körének jóváhagyására vagy elutasítására május 23-án lesz. A sorban az első a VanEck lesz. Bár sok szakértő optimista volt a 2023-as jóváhagyással kapcsolatban, néhányan azt javasolták, hogy 2024-ig a bizottság elutasíthatja a kérelmeket. Számos cég már korábban benyújtotta kérvényét a spot Ethereum ETF kapcsán, köztük a Fidelity, a Hashdex és az ARK 21Shares. A SEC 2023 októberében kezdte meg az ETH határidős ügyletekhez kötött befektetési eszközök jóváhagyását.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.