Ethereum ETF lesz a következő?

A napokban már egy spot Ethereum ETF-ről beszélt a BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink.

Pár napja debütált a BlackRock spot Bitcoin ETF-je. A SEC bejelentése után pár nappal az eszközkezelő vezérigazgatója, Larry Fink már az Ethereum ETF hírét szellőztette meg. Azonban nem mindenki gondolja úgy, hogy ez reális lehet.

Egy spot ETH ETF eladása érdekes rejtvényt jelenthet a kibocsátók számára. A befektetők most vásárolhattak Bitcoin ETF-et, így a portfóliók fűszerezésének gyakorlati igénye már kielégíthető.

,,Miért lenne szükségük arra, hogy portfóliójukat egy másik kriptoval diverzifikálják?” – tette fel a kérdést Sui Chung, a CF Benchmarks, a digitális eszközök indexszolgáltatója és a BlackRock iShares Bitcoin ETF (IBIT) partnercégének vezérigazgatója.

Vélemény szerint azért előnyös a spot Bitcoin ETF, mert

,,Amikor egy részvényeket, kötvényeket és készpénzt tartalmazó portfólióba a bitcoint helyezünk, az a befektetések történetének legerősebb diverzifikátora. Ha teszünk egy keveset, a Sharpe-mutató megduplázódik.”

Nagyon érdekessé válik, hogy egy mainstream pénzintézet – legyen az BlackRock, Franklin Templeton, Fidelity stb. – hogyan értékesít ETH ETF-et a tipikus TradFi befektetőnek. Mert a diverzifikációra hivatkozva már eladtak bitcoint – mondta Chung.

Sok mindent kell majd elmagyarázni

A coindesk.com szerint bizonyos értelemben a BlackRock vezére, Fink már elkezdett belemerülni az Ethereum összetett világába. Megemlítette a tokenizációt, amely manapság a TradFi-cégek körében sokat dicsért koncepció. Ebben a legtöbb ETF-kibocsátó valószínűleg teljes szívvel hisz.

,,Ahhoz, hogy az Ethereum ETF elfogadható legyen a befektetők számára, meg kell magyaráznia az intelligens szerződéseket és a decentralizált finanszírozást (DeFi) is, nem beszélve a SEC erről alkotott véleményéről” – mondta Chung.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön elmondhatod a véleményed.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: