Ethereum készletének inflációja: Az elmúlt 73 nap eseményei

Az Ethereum (ETH) készlete folyamatosan növekedett április közepe óta, a Dencun frissítés csökkentette a versenyt a blokktérért a főhálózaton.

Az Ethereum (ETH) készlete folyamatosan növekedett április közepe óta, a Dencun frissítés csökkentette a versenyt a blokktérért a főhálózaton. Az infláció mértéke 73 napja a legmagasabb a 2022-es Merge óta, amit főként az EIP-4844 bevezetése okozott, amely új tranzakciós adatkezelési mechanizmust vezetett be -írja a Cointelegraph.

Az ETH inflációja és a Dencun frissítés hatása

Az Ethereum hálózatán az ETH készlete már 73 napja folyamatosan növekszik, ami a leghosszabb inflációs időszak a 2022-es Merge (összeolvadás) óta. A növekedés hátterében a március 13-án bevezetett Dencun frissítés áll, amely kilenc Ethereum fejlesztési javaslatot (EIP) tartalmazott. Ezek közül az EIP-4844 különösen nagy hatással volt az inflációra, mivel bevezette a „blobs” mechanizmust. Ez a mechanizmus lehetővé teszi a tranzakciós adatok külön és ideiglenes tárolását.  Így érték el, hogy a blokkadatokért fizetendő díjak az Ethereum második rétegű hálózatain csökkenjenek.

Proto-danksharding és az adatelérhetőség javulása

A Dencun frissítés részeként bevezetett proto-danksharding javította a blokktér adatelérhetőségét az Ethereum főhálózatán. (A blokktér az a hely, ahol a tranzakciókat és más adatokat tárolják egy blokkban a blokkláncon.) Ennek eredményeképpen jelentősen csökkentek a tranzakciók végrehajtásának költségei olyan második rétegű hálózatokon, mint az Arbitrum és az Optimism. Ugyanakkor az ETH főhálózaton történő égetése jelentősen visszaesett, mivel kevesebb ETH-t égettek el a tranzakciós díjak csökkenése miatt.

Ethereum
Az ETH-kínálat április 14-e óta növekszik Forrás: ultrasound.money
Az ETH készletének nettó változása a Merge óta

Bár az ETH készlete az elmúlt hónapokban inflációs lett, az összkészlet a Merge óta még mindig jelentősen csökkent. Az Ethereum adatpanelje, az ultrasound.money szerint több mint 1,5 milliárd ETH-t égettek el 2022 szeptembere óta, míg 1,36 milliárd ETH-t adtak hozzá a készlethez. Ez összességében 345,000 ETH nettó csökkenést jelent, ami a jelenlegi árfolyamok mellett több mint 1,1 milliárd dollár értékű csökkenést jelent.

A Dencun frissítés hatásának jövője

A Dencun frissítés hosszú távú hatásai még nem teljesen világosak, de az már most látszik, hogy jelentős hatással volt az ETH készletének alakulására. Az infláció növekedése és az ETH égetés csökkenése mellett fontos lesz figyelemmel kísérni, hogyan alakul az Ethereum hálózatának gazdasága és a blokktér iránti kereslet a jövőben.

Te mit gondolsz, milyen hatással lesz az ETH árfolyamára ez az újítás? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: