Évtizedes szunnyadás után ébredő Bitcoin címek

Egy Satoshi-kori, tíz éve inaktív Bitcoin cím aktiválódott, ami jelentős érdeklődést váltott ki a kriptovaluta közösségében.

A Chainalysis jelentése szerint 1,75 millió, több mint egy évtizede inaktív Bitcoin cím található. Ezek közül egy kiemelkedik, ami éppen most aktiválódott újra -írja a Cointelegraph.

Satoshi-korszak és annak jelentősége

A „Satoshi-korszak” a bitcoin kezdeti éveit jelöli, amikor a digitális valuta rejtélyes teremtője, Nakamoto Satoshi még aktívan részt vett a közösségi fórumokon. Ez az időszak különös figyelmet kap, mivel sokan feltételezik, hogy a Satoshi által létrehozott vagy korán bányászott címek közvetlen kapcsolatban állhatnak az alapítóval. Ez izgalmassá teszi a régi címek újbóli aktiválódását, mivel potenciálisan betekintést nyújthatnak a bitcoin korai napjaiba.

Ébredező régi címek

2023-ban egy különösen figyelemre méltó esemény történt: egy Satoshi-kori pénztárca, amely 687 BTC-t (körülbelül 43,9 millió dollár értékben) tartalmazott, aktiválódott és két különböző címre osztotta a tartalmát. Az ilyen típusú események, különösen ha régi, Satoshi-korból származó pénztárcákról van szó, nagy érdeklődést váltanak ki a kriptovaluta közösség körében, mivel spekulációkat szülnek az eredeti tulajdonosok és a mögöttük álló történetek kapcsán.

Bitcoin wallet

A pénztárcák jelentősége

A régi, inaktív pénztárcák gyakran tartalmaznak jelentős mennyiségű bitcoint, amelyeket még akkor vásároltak, amikor a BTC ára még kétszámjegyű volt. Ezek a pénztárcák ma milliókat érnek, és a közelmúltban egyre több ilyen cím aktiválódott.

A mozgások társadalmi és piaci hatásai

A régi Bitcoin pénztárcák aktiválása nem csak gazdasági, hanem társadalmi és piaci hatással is bír. A kriptovaluta közösségben élénk spekulációkat vált ki, különösen amikor a mozgások nagy értékűek, és ismeretlen eredetűek. Ezek a mozgások gyakran hozzájárulnak a bitcoin piaci volatilitásához, és befolyásolhatják a kisebb befektetők viselkedését is, akik gyakran a nagy „holder”-ek tevékenységét próbálják megfejteni és követni. A „holder”-nek olyan személyt hívunk, aki hosszú távon tartja a kriptovalutáit.

Te mit gondolsz erről a hírről? Lehetségesnek tartod, hogy Satoshi újra megjelenik online? Elmondhatod Discord szerverünkön a véleményedet erről is. Csatlakozz hozzánk!