Ez lesz a bitcoin 2024 legrosszabb hónapja?

A Bitcoin árfolyama 12%-os csökkenéssel zárhatja áprilist, ami több mint egy év óta a leggyengébb havi teljesítményt jelentheti a kriptovaluta számára.

A Bitcoin várhatóan 12%-os veszteséget szenved el áprilisban. Ha ez megtörténik, akkor 2024 áprilisa -több mint egy év távlatában- a legrosszabb BTC árfolyam-mozgás lesz -írja a Cointelegraph.

Értékesítési nyomás és piaci reakciók

Április hónap során a bitcoin árfolyama jelentős ellenállással találkozott, amelyet az ázsiai kereskedési időszak alacsonyabb szintjei csak tovább erősítettek. A hónap során több alkalommal is megpróbálták a vételi oldalt erősíteni, de az árfolyam végül ismét csökkenni kezdett, különösen a Wall Street kereskedési óráiban.

A makroökonómiai hatások

Az áprilisi hónap során a makroökonómiai és geopolitikai instabilitások tovább nehezítették a BTC piacának helyzetét. Ezek a tényezők összeadódtak, és komoly kihívások elé állították a bitcoin bikapiaci reményeit.

Bitcoin 2024 április

Technikai elemzés és piaci várakozások

A hónap zárása előtt álló napokban a bitcoin árfolyama kulcsfontosságú technikai szintek közelében mozgott. Elemzők szerint, ha az árfolyam továbbra is a jelenlegi szintek alatt marad, akkor az áprilisi hónap lehet a legrosszabb teljesítményű hónap 2022 november óta.

Ázsiai piaci fejlesztések és előretekintés

Ázsia piaci szereplői szintén fontos szerepet játszanak a bitcoin árfolyamának alakulásában, különösen a közelgő hongkongi Bitcoin ETF-bevezetések fényében. Ezek az új termékek várhatóan növelik a likviditást és stabilizálhatják az árfolyamot, miközben további szabályozási beállításokra ösztönözhetik az ázsiai piacokat.

Foglalkoztat a kriptotőzsde, de nem tudod hogyan kezdj hozzá? Csatlakozz Discord szerverünkhöz