Ezért esett a solana

A solana (SOL) árfolyamának csökkenése az ethereum piaci előretörése és a solana ökoszisztémába történő beruházások stagnálása miatt következett be.

Solana árfolyama 3,45%-ot esett, ezzel alulteljesítve a szélesebb kriptopiacot, mely csak 1,5%-ot esett vissza. Az etherrel (ETH) szembeni relatív gyengeség és a beruházási inflow-k hiánya alakították ki a jelenlegi piaci helyzetet – írja a cointelegraph.com.

Technológiai és szabályozási környezet hatásai

Az ether kapcsán várható szabályozási engedélyezések, különösen az amerikai tőzsdén kereskedett alapok (ETF) területén, erősítették az ETH piaci helyzetét a solanával szemben. A SOL/ETH árfolyampár 22,65%-ot esett május 20-a óta, ami egybeesik az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) lépéseivel az Ether ETF-kkel kapcsolatban.

Befektetői érdeklődés és piaci reakciók

A CoinShares heti jelentése szerint az ether 68,9 millió dollár értékben vonzott be tőkét egyetlen hét alatt. Ezzel szemben a solana csak 0,7 millió dollárt kapott. Ez a jelentős különbség a befektetői érdeklődésben hozzájárult a solana árfolyamának csökkenéséhez.

Technikai elemzés és előrejelzés

Technikai szempontból a solana árfolyamcsökkenése része egy technikai korrekciónak, amely június 6-án kezdődött. A SOL/USD árfolyampár több mint 18%-ot esett vissza ebben az időszakban. A jelenlegi technikai elemzés szerint a SOL ára próbálja tesztelni a több hónapos emelkedő trendvonal támogatását, potenciális ugrási pontot kínálva a közelgő napokban.

Mit gondolsz a témáról? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: