Felrobbant a BODEN token az ítélet után

A Hunter Biden ügy ítélete után a Biden-családra utaló memecoinok árfolyama rövid ideig kiugrott, majd ismét visszaesett.

A Hunter Biden ügye kapcsán megfigyelt piaci reakciók rávilágítanak a kriptovaluta piacok gyors reagálásának képességére. A BODEN és a memecoinok esete különösen érdekes, mivel ezek a digitális eszközök gyakran reflektálnak a társadalmi és politikai eseményekre, amelyek befolyásolhatják a befektetői hangulatot rövid távon – írja a cointelegraph.com.

Az ítélet és a piaci reakció

A Delaware-i szövetségi bíróság döntése, amely Hunter Biden-t három vádpontban találta bűnösnek egy fegyvervásárlási ügyben, jelentős hatással volt a vele kapcsolatos memecoinokra. A „BODEN” érme (Jeo Boden) 26%-os emelkedést mutatott az ítélet utáni öt órában, míg a „HUNTBODEN” érme 116%-kal ugrott meg. Eközben a First Lady-t ábrázoló „JILLBODEN” érme 9%-kal esett vissza.

A memecoinok jellemzői

A memecoinok (mint például a DOGE és a SHIB) általában kisebb piaci kapitalizációval rendelkeznek és nagyobb volatilitást mutatnak, mint a hagyományosabb kriptovaluták, mint a bitcoin (BTC) vagy az ether (ETH). Ezek gyakran közösségi vagy kulturális jelenségekre reagálnak, és gyors ármozgások jellemzik őket.

A piac szélesebb körű mozgása

A szélesebb kriptopiac is árcsökkenést mutatott, ami a memecoinok esését is befolyásolta. A legismertebb memecoinok, mint a Dogecoin és a Shiba Inu, 5%-nál nagyobb árcsökkenést szenvedtek el az utolsó 24 órában, ami egybeesett a piac általános visszaesésével.

Technikai elemzés és piaci kilátások

Bár a memecoinok rövid távú árfolyamugrásai figyelemreméltóak, ezek gyakran nem tartósak. A befektetőknek óvatosnak kell lenniük ezekkel az érmékkel, mivel a magas volatilitás miatt jelentős veszteségek is előfordulhatnak. A „halving” (a blokkjutalmak feleződése) és a long pozíciók (hosszútávú vásárlási pozíciók) vagy short pozíciók (hosszútávú eladási pozíciók) is fontos szerepet játszanak a piaci stratégiákban, különösen a nagy volatilitású időszakokban.

Hozzászólnál a témához? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: