Fontos bitcoin indikátor jelez: potenciális áremelkedés várható

Elemzők és kereskedők szerint a Bollinger szalagok potenciális áremelkedést vetítenek előre a Bitcoin charton

A Bitcoin volatilitási indikátora, a Bollinger-sávok, jelenleg olyan szintet értek el, amely legutóbb akkor volt tapasztalható, amikor a BTC ára átlépte a 50 ezer dolláros határt. A piaci jelek alapján úgy tűnik, hogy a BTC árfolyam egy újabb kitörés előtt áll -írja  a Cointelegraph.

66 000 dollár körül mozgunk jelenleg

2023. április 23-án a bitcoin árfolyama közel 66 000 dollár körül mozgott, mivel az eladók továbbra is szorosan ellenőrzés alatt tartották az ármozgást. A CoinTelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint egy új kereskedési tartomány alakult ki az elmúlt heti zárás óta.

Bár az árfolyam az előző héthez képest magasabb, kevés inspirációt nyújtott a bikáknak: egy éjszakai emelkedés 67 200 dollárig nem zárta le a közeli CME Group Bitcoin határidős piaci rését. Ez, együtt egy másik, 64 400 dolláros alacsonyabb résnyitással, közeli célárfolyamokat jelöl ki, amelyeket még nem értek el.

CME Gap top and bottom
BTC/USD chart CME futures gappal. Forrás: Daan Crypto Trades/X
A 66 700 kulcsszint áttörése esetén emelkedhetünk

A jelenlegi helyzet elemzése során a népszerű kereskedő, Marco Johanning megjelölte a 66 700 dollárt mint a „kulcs szintet”, amelyet a Bitcoin-nak támogatásként kell megfordítania. Johanning két lehetséges forgatókönyvet lát a 66 700 dolláros szint kezelésétől függően: a) áttörés 66 700-nál és irány a korábbi trendvonal, valamint a tartomány teteje; b) elutasítás 66 700-nál és visszaesés a tartomány közepéig, esetleg egy gyors visszaeséssel, hogy lezárja a CME rését.

A három napos idősávon lévő Bollinger-szalagok egy kitörést vetítenek előre

Matthew Hyland elemző és kereskedő szerint a Bollinger-sávok változása a háromnapos idősíkokon azt jelzi, hogy hamarosan eljön egy tartományból való kitörés ideje, akár felfelé, akár lefelé. A sávok jelenlegi szélessége a legszűkebb a február közepi állapothoz képest, amikor a BTC/USD árfolyama utoljára 50 000 dollár alatt volt.

Az előrejelzések szerint a Bollinger-sávok viselkedése pozitív irányú „szorítást” jelezhet, amely végül is valósággá vált. A közelgő nagyobb BTC ármozgás iránti várakozás továbbra is a háttérben marad.

Bollinger-szallagok
BTC/USD chart Bollinger Szalagokkal. Forrás: Matthew Hyland/X

Szeretnél többet megtudni arról, hogy mi várható a Bitcoin piacán? Csatlakozz Discord szerverünkhöz!