Franklin Templeton feltette az Ethereum ETF-et a listára

A Franklin Templeton vagyonkezelő cég feltüntetett egy spot Ethereum ETF-et a Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) honlapján.

A Franklin Templeton vagyonkezelő cég felvett egy spot Ether ETF-et – a Franklin Ethereum TR Ethereum ETF-et (EZET) – a Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) honlapján, amely az Egyesült Államokban az értékpapír-tranzakciók jelentős platformja. A DTCC listája nem garantálja a Franklin spot Ether ETF alkalmazásának SEC jóváhagyását – írja a cointelegraph.com.

A DTCC webhelyének „Létrehozása/Beváltás” oszlopa felsorolja az ETF-et, jelezve, hogy rendelkezésre áll a létrehozáshoz és a beváltáshoz. A Franklin Templeton Ethereum spot ETF-nek a DTCC weboldalán való feltüntetése nem jelenti azt, hogy a Franklin spot Ether ETF-kérelmét az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) jóváhagyják.

A DTCC weboldala gyakran felsorolja a rendszerein belül kereskedésre és elszámolásra alkalmas értékpapírokat, beleértve az ETF-eket is, amelyek bizonyos regisztrációs vagy megfelelőségi folyamatokat teljesítettek. Az ETF-bejelentés jóváhagyási státuszát azonban a SEC határozza meg különféle szabályozási kritériumok és megfontolások alapján.

A SEC elhalasztotta a döntést

Az 1500 milliárd dolláros vagyonkezelő cég február 12-én nyújtotta be S-1-es űrlapját  a SEC-hez, hogy jelentkezzen egy spot Ether ETF-re. Ha jóváhagyják, az ETF „Franklin Ethereum ETF” néven szerepelne a Chicago Board Options Exchange-en.

A SEC április 23-án elhalasztotta a Franklin Templeton ETF-kérelmével kapcsolatos lehetséges döntést. A SEC közölte, hogy meghosszabbította a határidőt a Franklin Ethereum Trust részvényeinek a Cboe BZX tőzsdén való jegyzésére és kereskedésére vonatkozó javasolt szabálymódosítás felülvizsgálatára. A SEC-nek most június 11-ig van ideje, és további 45 napot biztosít az értékelésre.

Nem biztos, hogy a közeljövőben elfogadják

Más iparági óriások, mint a BlackRock, a Grayscale, a VanEck és az ARK Invest  is beszálltak az Ether ETF versenybe. Azonban annak a valószínűsége, hogy a SEC jóváhagyja a spot Ethereum ETF-eket, eltér spot Bitcoin ETF-ektől.

Márciusban a Bloomberg ETF elemzője, Eric Balchunas körülbelül 35%-ra becsülte annak esélyét, hogy a SEC májusban jóváhagyjon egy spot Ether ETF-et. Arra hivatkoztak, hogy a szabályozó kevésbé elkötelezett, mint a Bitcoin ETF folyamata során. Azt is megemlítette, hogy Gary Gensler SEC-elnök álláspontja az Etherrel kapcsolatban hatással lehet a döntési folyamatra, mivel Gensler  nem hajlandó tisztázni, hogy az Ether értékpapír-e.

Érdekeln a kripto világ, de nem tudod kivel megbeszélni? Csatlakozz Discord közösségünkhöz, ahol sok ilyen emberrel tudsz beszélgetni!