GameStop 2.0: Valószínű egy újabb rally?

Keith Gill visszatérése nyomán a befektetők reménykednek egy újabb nagy tőzsdei vagy kriptovaluta rallyban, bár az elemzők óvatosabbak.

Keith Gill, más néven „Roaring Kitty”, visszatért, és a kereskedők a következő nagy tőzsdei vagy kriptovaluta rallyra figyelnek – de az elemzők óvatosabbak -írja a Cointelegraph.

A GameStop rally története

2021-ben a GameStop részvények árfolyamának drasztikus növekedését a Reddit közössége, különösen a WallStreetBets fórum tagjai okozták. Keith Gill, más néven „Roaring Kitty”, volt a központi figura, aki az elemzéseivel és videóival felhívta a figyelmet a GameStop alulértékeltségére. Az esemény során a nagy hedge fundok, akik short pozíciókat (az árfolyam csökkenésére spekuláló befektetések) nyitottak, komoly veszteségeket szenvedtek el, amikor a részvények ára több mint 1000%-kal emelkedett egy hónap alatt.

A memecoinok felemelkedése

Sokan úgy vélik, hogy a GameStop rally elősegítette a memecoinok, mint például a Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) árának ugrásszerű növekedését. A retail befektetők, akik profitot szereztek a GameStop részvényekből, érdeklődésüket a kriptovaluták felé fordították. Ezek a memecoinok a közösségi média és a híres támogatók révén váltak népszerűvé, hasonlóan a GameStop esetéhez.

Keith Gill visszatérése

Keith Gill 2021 júniusában eltűnt a közösségi médiából, majd 2024 májusában tért vissza egy rejtélyes mém kíséretében. Visszatérésének híre azonnal megmozgatta a piacot: a GameStop részvények 111%-kal emelkedtek, míg a DOGE és SHIB árfolyama is növekedett. A kriptovaluta rajongók reménykednek, hogy Gill visszatérése újabb retail őrületet indít el.

GameStop rally

Elemzői kételyek

Josh Gilbert, az eToro piaci elemzője azonban óvatosságra int. Szerinte a mostani gazdasági környezet nem kedvez egy újabb nagy rallynak. 2021-ben az alacsony kamatok, a kormányzati ösztönző csomagok és az alacsony infláció támogatták a piaci mozgásokat. Jelenleg azonban a kamatok magasak, a globális megélhetési válság sújtja a fogyasztókat, és az infláció is magas, ami megnehezíti a befektetők számára a hasonló döntéseket.

Robinhood és az UniSwap integráció

A kriptohívők egyszerűbb érvet hoznak fel optimizmusuk alátámasztására: a Robinhood és a decentralizált csereplatform, az UniSwap integrációja. Ez lehetővé teszi, hogy a Robinhood felhasználói könnyebben kereskedjenek kriptovalutákkal, köztük memecoinokkal is. Travis, egy álnéven író kereskedő szerint ez a fejlesztés újabb hullámot indíthat el a GameStop rajongók körében.

Záró gondolatok

Bár a 2021-es eseményekhez hasonló rally nem valószínű a jelenlegi gazdasági környezetben, a WallStreetBets 14,5 millió felhasználója bebizonyította, hogy bármi lehetséges. A GameStophoz kapcsolódó memecoinok, mint például a GME nevű kriptovaluta, máris hatalmas növekedést mutattak.

Éredekelnek a kriptos kereskedések? Csatlakozz Discord szerverünkhöz!