Google Cloud Web3 kezdeményezése: Újítás vagy lemaradás?

A Google Cloud újonnan indított Web3 portálja számos fejlesztőeszközt és tananyagot kínál, ezt vegyes fogadtatásban részesítette a kriptoipar.

A Google Cloud nemrégiben elindította Web3 portálját, amely teszteszközöket, blokklánc adatkészleteket és fejlesztőknek szánt tananyagokat tartalmaz. A kriptoipar vegyesen reagált erre az újításra -írja a Cointelegraph.

Mit nyújt a Google új Web3 portálja?

A Google Cloud legújabb Web3 portálja olyan eszközöket és tananyagokat biztosít a blokklánc fejlesztők számára, mint dataset-ek (adatkészletek) és NFT-k (nem helyettesíthető tokenek) létrehozásáról szóló oktatóanyagok. Ez a kezdeményezés a fejlesztők széles körének kínál segítséget a decentralizált alkalmazások (DApps) készítéséhez.

Vegyes piaci reakciók

Néhány szakértő, mint Ivaibi Festo, a Mitroplus labs alapítója, az új portált átfogó erőforrásnak nevezte. Mások, mint Phil Geiger, az Unchained termékmarketing vezetője kritikával illették, mondván, a portál nem támogatja a bitcoin és más hálózatokat, amelyek kulcsfontosságúak lennének. Egy másik kriptokereskedő, MartyParty szerint a Google jelentősen lemaradt a versenytársaktól.

Web3 Google

Új funkciók és bővítések

A Google nemrég bővítette funkcióit, így a felhasználók több blokkláncon át tudják keresni pénztárca-egyenlegeiket, beleértve a bitcoin, arbitrum, avalanche, optimism, polygon és fantom hálózatokat. Emellett a Google engedélyezte bizonyos kriptovaluta-termékek, mint a bitcoin ETF-ek reklámozását is.

Oktatási és fejlesztési lehetőségek

A portál egy tanulmányi programot is kínál, amely magában foglalja az NFT-k fejlesztésére vonatkozó oktatóanyagokat, Web3 hűségprogramok implementálását és a digitális eszközök több fél általi számítási (MPC) módszerrel történő biztosítását. Ez a kezdeményezés arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy bátran alkalmazzák a decentralizált technológiákat saját projekteikben.

Te mit gondolsz a Google kezdeményezéséről? Elmondhatod véleményed a Discord szerverünkön.