A Grayscale legújabb befektetési alapjában Solana is lesz

A Grayscale Investments bejelentett egy befektetési alapot olyan ügyfelek számára, akik szeretnék portfóliójukat a kriptovaluta tokenekbe történő befektetéssel növelni.

Egy friss közlemény szerint a Grayscale Dynamic Income Fund csak olyan ügyfelek számára érhető el, akiknek a kezelt vagyona meghaladja az 1,1 millió dollárt, vagy a nettó vagyon meghaladja a 2,2 millió dollárt.

Az alap hetente kívánja átváltani a befektetési jutalmakat amerikai dollárra, a kiosztást negyedévente tervezik a befektetők számára. Ezenkívül a Grayscale azt állítja, hogy gondos elemzést végeznek az alap portfóliójában szereplő PoS tokenek kiválasztásánál.

,,A Grayscale kezeli a tokenek letétbe helyezését és eltávolítását. Minden tokennek megvannak a saját egyedi követelményei.”

Az alap fő prioritása az eszközökből származó bevétel maximalizálása, a tőkenövekedés pedig másodlagos fókusz a Grayscale szerint. A kriptográfiai befektetés magában foglalja a kripto tokenek zárolását, hogy kamatot vagy jutalmat szerezzenek. Viszont ez biztosítja a blokklánc hálózat biztonságos és hatékony működését.

Három token már biztos

A Grayscale három PoS tokent nevezett meg, amelyeket az alapban fog tartani: az Osmosis (OSMO) 24%-os, a Solana 20%os és Polkadot 14%-os részesedéssel rendelkezik. A maradék 42% az egyéb tokenek számára van fenntartva. A Staking Rewards adatai szerint az OSMO jelenleg 11,09%-os jutalmat kínál, a SOL 7,42%-ot, a DOT pedig 11,9%-ot. A CoinMarketCap adatai szerint a piaci kapitalizáció alapján csak a SOL tartozik a 10 legjobb PoS token közé.

A Grayscale díjai meghaladják a piaci átlagot

Eközben a Grayscale spot Bitcoin ETF, amely január 11-én indult, milliárdos kiáramlást tapasztalt. A Grayscale Bitcoin ETF-je évi 1,5%-os kezelési díjat számít fel, ami ötszöröse a többi spot Bitcoin ETF 0,30%-os átlagának. A Grayscale Ethereum Futures ETF-re is jelentkezett, de az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete a közelmúltban késleltette a döntést a termék jóváhagyásáról.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.