Hamarosan kitörhet a bitcoin árfolyama?

A bitcoin árfolyama kedvező feltételeket teremt egy újabb kitöréshez, két klasszikus mutató szerint. Ezek éltetik a bikák reményeit.

A bitcoin árfolyama egy kulcsfontosságú heti záráshoz közeledik, miközben két indikátor életben tartják a bikák reményét, hogy ismét új ATH-k következhetnek -írja a Cointelegraph.

Medve vagy bika?

Vannak elemzők, akik szerint még mehetünk lejjebb, akát $60.000-ig. Addig egy népszerű kereskedő, Roman, egy közelmúltbeli elemzésben rámutatott, hogy a bitcoin árfolyama (BTC/USD) folyamatosan bikás jeleket mutat. Annak ellenére, hogy júniusban csalódást okozott a hodlereknek (BTC tartók, akik hosszú távra vásárolják és tartják az eszközt), a bitcoin továbbra is erős lehetőségeket kínál hosszabb távon. Roman szerint az RSI és a Bollinger-szalagok alapján egy újabb árfolyam emelkedés várható.

Új ATH-k a látóhatáron?

Roman egy későbbi bejegyzésében arra utalt, hogy egy ilyen emelkedés célja akár új ATH-k (történelmi csúcsok) elérése is lehet. Június 22-én arra hívta fel követői figyelmét, hogy figyeljenek a heti zárásra, mert további bikás jelek alakulhatnak ki. Ha a volatilitás kialakul, akkor az árfolyam végül áttörheti a 90 000 dolláros szintet is.

bitcoin
BTC/USD 1 hetes chart Bollinger- szallagokkal. Forrás: TradingView
Klasszikus bikapiaci viselkedés

Sok szakértő úgy véli, hogy a bitcoin jelenleg az eddigi csúcsok alatt konszolidálódik, ami a klasszikus bikapiaci viselkedés jele. Ez a folyamat hónapokig is eltarthat. Roman szerint azonban az árfolyam hamarosan visszatérhet a korábbi szintekhez. Az RSI és a Bollinger-szalagok szűkülése, valamint a háromszoros bikás divergencia (amikor az árfolyam magasabb mélypontokat, az RSI pedig alacsonyabb mélypontokat mutat) egy jelentős növekedést jelez előre.

A bikák realitása

Bár más BTC árfolyam előrejelzések szerint nehezen vagy egyáltalán nem fogja tudni átütni a korábbi ATH szintet, a makrogazdasági feltételek jelenleg kedvezőek a bitcoin számára. Az amerikai részvények új rekordokat döntögetnek, a kötvényhozamok csökkennek, ami történelmileg jó környezetet teremt a bitcoin és a kriptovaluták számára. Daan Crypto Trades, egy másik népszerű kereskedő, szintén úgy véli, hogy a bitcoin árfolyama hamarosan emelkedni fog, bár az időpontot nehéz pontosan megjósolni.

Te mit gondolsz, merre megy a bitcoin árfolyama? Véleményed elmondhatod a Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: