Hat stabilcoint von ki az Uphold az új EU szabályozások miatt

Az Uphold július 1-jétől megszünteti hat népszerű stabilcoin támogatását, hogy megfeleljen az EU MiCA szabályozásának.

Az Uphold mellett más nagy kriptotőzsdék, mint a Binance, a Kraken és az OKX is módosították stabilcoin listázási politikáikat, hogy megfeleljenek a MiCA szabályozásainak -írja a Cointelegraph.

Mi a MiCA és miért fontos?

A MiCA (Markets in Crypto-Assets Regulation) az Európai Unió által bevezetett kriptovalutákra vonatkozó szabályozási keretrendszer. A szabályozás célja, hogy egységesítsék a kriptoeszközök piacát az EU-ban, és biztosítsák a fogyasztók védelmét. A MiCA keretrendszer 2023 májusában lett elfogadva, és 2024 végére teljes mértékben hatályba lép. A stabilcoinokra vonatkozó szabályok 2023 júniusában kezdtek részben hatályba lépni, és június 30-ától az Európai Gazdasági Térségben teljes mértékben alkalmazandók lesznek.

Miért van szükség szigorúbb szabályozásra?

A MiCA szigorúbb szabályokat vezet be a fiat-valutához kötött stabilcoinok és az e-pénz tokenek számára. Ezeknek a stabilcoinoknak 1:1 arányban kell fedezettel rendelkezniük likvid tartalékokban, és az eszközök harmadik fél általi őrzését megköveteli a szabályozás. Az algoritmikus stabilcoinokat pedig teljesen tiltja. Ezek az intézkedések növelik a fogyasztói bizalmat a digitális pénzekben, biztosítva, hogy a stabilcoinok megbízható értéktárolóként és fizetőeszközként használhatók legyenek.

uphold

Uphold stabilcoin kivonások

Az Uphold értesítette európai felhasználóit, hogy július 1-jétől megszünteti a következő hat stabilcoin támogatását: Tether (USDT), DAI, Frax Protocol (FRAX), Gemini dollar (GUSD), Pax dollar (USDP) és TrueUSD (TUSD). A felhasználóknak június 28-ig át kell váltaniuk ezeket a stabilcoinokat más kriptovalutákra, különben az Uphold automatikusan átváltja őket USD Coinra (USDC). A kivonás oka, hogy az Uphold összehangolja működését a MiCA szabályozással.

A kriptotőzsdék válaszai

Nem csak az Uphold, hanem más nagy kriptotőzsdék, mint a Binance, Kraken és OKX is módosították stabilcoin listázási politikáikat a MiCA szabályozásának való megfelelés érdekében. A Binance például két kategóriába osztotta stabilcoinjait: „szabályozott” és „nem szabályozott” érmékre. Az OKX márciusban kivonta a Tether-t (USDT) Európából, míg a Kraken még mérlegeli, hogy folytatja-e az USDT támogatását a régióban.

Te mit gondolsz erről a szabályozásról? Növelik a  bizalmad a stabilcoinokba? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: