Hat vagyonkezelő ETF kérvénye már kapott egy jóváhagyást

A Cboe BZX Tőzsde bejelentette, hogy jóváhagyta több vagyonkezelő kérvényét.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete egy lépéssel közelebb kerülhet a spot Bitcoin ETF tőzsdei bevezetésének teljes jóváhagyásához, miután a Cboe BZX Tőzsde bejelentette, hogy jóváhagyta több vagyonkezelő kérvényét.

Január 10-én a SEC-hez benyújtott levelekben az írta a Cboe, hogy jóváhagyta az ARK 21Shares, az Invesco Galaxy, a Fidelity, a VanEck, a WisdomTree és a Franklin Templeton spot Bitcoin ETF kérvényeit. A cointelegraph.com szerint ezek alapján azt lehet feltételezni, hogy a SEC egyidejűleg több vagyonkezelői ajánlatot is jóváhagyhat.

„Az időben történő tőzsdei bevezetés megkönnyítése érdekében a Tőzsde kéri ezen értékpapírok bejegyzésének felgyorsítását az 1934-es, módosított értékpapír-tőzsdei törvény 12d1-2 szabálya értelmében” – írta a Cboe.

Eric Balchunas, az ETF elemzője szerint a Cboe-bejelentések az „utolsó lépést” jelentik az SEC-hez benyújtott S-1 vagyonkezelői bejelentések teljes körű jóváhagyása előtt. Egyes szakértők arra számítanak, ha a szabályozó hatóság január 10-én jóváhagyja a spot Bitcoin ETF-et, akkor a befektetési eszközök már január 11-én kereskedhetőek lesznek.

Szerinted mikorra várható a tényleges jóváhagyás? Discord szerverünket folyamatosan lázban tartja a kérdés.