Hiába csökken az infláció, a kripto nem akar megindulni

Bár az amerikai infláció hűlni látszik, a bitcoin és más kriptovaluták ára mégsem emelkedik, mivel a befektetők kockázatvállalási hajlandósága csökkent és a dollár erősödik.
Az infláció csökkenése és a befektetők kockázatvállalása

A befektetők kockázatvállalási hajlandósága általában nő, amikor alacsonyabbak a tőkeköltségek és nagyobb a likviditás, ami kedvező környezetet teremt a magas növekedésű eszközök, például kriptok számára. Ennek ellenére, ha az Egyesült Államokban az infláció csökken, miért nem reagál pozitívan a kriptopiac? A legfrissebb inflációs adatok azt mutatják, hogy az infláció lassult májusban, és az árak növekedése a legkisebb mértékű volt 2021 márciusa óta – írja a cointelegraph.com.

Az amerikai jegybank szerepe és hatásai

Az Egyesült Államok Jegybankja, a Federal Reserve, szorosan figyeli a munkaerőpiacot, az inflációt és a dollár értékét, hogy politikáját ennek megfelelően alakítsa. Amikor az infláció megközelíti a Fed 2%-os célját, lehetőség nyílik a kamatok csökkentésére és a likviditás növelésére, különösen, ha a gazdaság gyengeséget mutat. A legutóbbi inflációs adatok és a személyi jövedelem növekedése arra utalnak, hogy a Fed stratégiája sikeres, ami erősíti a dollárt.

Kriptovaluták teljesítménye az erős dollár mellett

Elméletileg a kriptovaluták számára előnyösnek kellene lenniük a kamatcsökkentéseknek és más bővítési intézkedéseknek, mivel ezek növelik a keresletet. Azonban a dollár erősödése miatt a kripto, mint a bitcoin, alulteljesít. A dollár erőssége mérhető a devizaárfolyamok kosarához viszonyítva. A magasabb DXY index azt jelenti, hogy más valuták, például az euró és a font értéke csökken. Jelenleg a DXY index 106 körül mozog, ami a legmagasabb szint november óta.

A kriptopiac jövőbeli kilátásai

A kriptovaluták árának növekedése továbbra is bizonytalan a gazdasági és monetáris politikai változások függvényében. Bár az infláció csökkenése és a kamatcsökkentések elvileg kedvezőek lehetnek a kriptopiac számára. Azonban a dollár erősödése és a befektetők óvatossága miatt a kriptopiac jelenleg nem mutat jelentős emelkedést. Ugyanakkor nem zárható ki egy későbbi rally sem, különösen, ha a Fed bővítési politikája hatékonyan csökkenti az inflációt és támogatja a gazdasági növekedést.

Összességében a bitcoin és az altcoinok ára továbbra is érzékeny a globális gazdasági és pénzügyi változásokra. A befektetőknek érdemes figyelemmel kísérniük a piaci tendenciákat és a szabályozási környezetet, hogy jobban megértsék a kriptopiac dinamikáját és potenciális jövőbeli mozgásait.

Hozzászólnál a témához? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: