Holograph: 80%-os zuhanás egy hackertámadás után

A Holograph tokenjének értéke 80%-ot esett, miután egy hacker 1 milliárd HLG tokent hozott létre egy biztonsági rés kihasználásával.

A Holograph tokenjének értéke 80%-ot esett, miután egy hacker 1 milliárd HLG tokent hozott létre egy biztonsági rés kihasználásával. Az első tranzakció idején ezek a tokenek 14,4 millió dollárt értek -írja a Cointelegraph.

Hogyan történt a támadás?

Június 13-án egy hacker egy okosszerződés sérülékenységét kihasználva 1 milliárd HLG tokent hozott létre, amely akkor 14,4 millió dollárt ért. Az első tranzakció 9:47 UTC-kor történt, és az összesen kilenc tranzakcióból hét 100 millió tokenes csomagokban történt. Az események gyorsan zajlottak, és csak tíz perc kellett ahhoz, hogy a HLG ára drasztikusan csökkenjen. A token értéke 0,014 dollárról 0,0029 dollárra zuhant kilenc óra alatt, miközben a piaci kapitalizáció 22 millió dollárról 4,8 millió dollárra esett vissza.

Az incidens következményei

A Holograph X fiókja június 14-én megerősítette a hackelést, és közölte, hogy azonnal lezárták a kezdeti biztonsági rést. Jelenleg a kriptovaluta tőzsdei partnereikkel dolgoznak együtt a hacker számláinak befagyasztásán. Ezenkívül saját nyomozást indítottak és kapcsolatba léptek a hatóságokkal. Az esettől kezdve a HLG token kissé visszaerősödött, és jelenleg 0,008 dollár körül mozog.

A támadó kiléte

Matt Casto, a CMT Digital kockázati tőke társaság kriptovaluta kutatója szerint a hacker valószínűleg egy „rogue dev” (különc fejlesztő) volt, aki 26 nappal ezelőtt finanszírozta a Holograph üzemeltetői szerződés címét. A Holograph egyelőre nem válaszolt arra a kérdésre, hogy ismerik-e a támadó kilétét.

Holograph

Holograph és az Omnichain ökoszisztéma

A Holograph az Omnichain ökoszisztéma része, amely lehetővé teszi a tokenek mozgását a különböző blokkláncok között, miközben megőrzik ugyanazt a szerződéses címet. Ez lehetővé teszi az eszközök kibocsátóinak, hogy keresztláncos adatokat indexeljenek. A Holograph olyan kockázati tőkebefektetőktől kapott finanszírozást, mint az Animoca Brands és a Mechanism Capital.

A kriptovaluták elleni támadások története

A Crystal Intelligence jelentése szerint az első ipari hackelés 2011 júniusában történt, és azóta közel 19 milliárd dollár értékű kriptovalutát loptak el. Az ilyen események rávilágítanak a biztonság fontosságára a blokklánc világában, és arra ösztönzik a platformokat, hogy folyamatosan fejlesszék védelmi mechanizmusaikat.

Szerinted visszatér az árfolyam az eredeti szintre, vagy végleg meggyengült a bizalom a Holograph-ban? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: