Így alakult néhány árfolyam: BTC, ETH, BNB, SOL, DOGE

Lement 2024 első hónapja, ami rendkívül mozgalmasra sikerült. A hónap zárásaként átnéztük, hogyan alakult néhány árfolyam az elmúlt időszakban.

A Bitcoin ETF indítása nem azt hozta, amit sokan vártak, ezért a januári árfolyam sokak számára csalódást jelentett. A kereskedők a GBTC kiáramlására összpontosítottak és figyelmen kívül hagyták a fennmaradó ETF-ek nettó beáramlását.  Az ár nem ugrott meg, éppen ellenkezőleg, közel 20%-ot esett. Ez azt mutatja, hogy a kereskedők inkább eladták a „hírt” és nyereséget könyveltek el – írja a cointelegraph.com.

Pozitív jel azonban, hogy a bitcoin nem maradt sokáig a 40.000 dolláros szint alatt. Ez azt jelzi, hogy az alacsonyabb szintek továbbra is vonzzák a befektetőket. A ,,buy the dip” és az ellenállásnál történő eladás az árfolyamot néhány napig a jelenlegi tartományon belül tarthatja. A Bitcoin következő fő katalizátora az áprilisi felezés.

Egy másik pozitívum a bikák számára, hogy a bitcoin átlagosan 12%-os havi nyereséget produkált februárban a CoinGlass adatai szerint. 2013 óta a bitcoin csak 2014-ben és 2020-ban zárta negatív havi hozammal a februárt.

Bitcoin

A Bitcoin az elmúlt napokban a 20 napos exponenciális mozgóátlag (42.365 dollár) és a 44.700 dolláros ellenállás között mozgott.

A 20 napos EMA fokozatosan emelkedni kezdett. Az RSI is pozitív tartományba ért, ami kisebb előnyt jelent a vásárlók számára. Ha a bikák 44.700 dollárnál átlépik az ellenállást, akkor a BTC/USDT páros megpróbálkozhat 49.000 dollárral. A medvék várhatóan agresszíven védik ezt a szintet.

btc árfolyam
BTC/USDT

Ha az ár lefelé fordul, és a 20 napos EMA alá süllyed, az azt jelzi, hogy a medvék megpróbálják átvenni az irányítást. Az ár először 41.394 dollár alá mehet, majd  ezután 40.000 dollárra, később pedig 37.980 dollárra csökkenhet.

Ethereum

Az ETH továbbra is a 2100-2400 dolláros tartományon belül maradt, de a bikák nem adták fel, és megpróbálják az ellenállás fölé rúgni az árat.

A 2.400 dollár feletti zárás az erő első jele lesz, ami további vásárlást vonzhat. Ez a vásárlási hullám az ETH/USDT párt 2.700 dollár fölé tolhatja. Ha az árfolyam 2.700 dollárról lefelé fordul, de 2.400 dollárról visszapattan, az azt jelzi, hogy a hangulat pozitívra fordult. Ez növeli annak az esélyét, hogy megindul a rally a 3.000 dolláros szintre.

ETH/USDT

Ha az árfolyam meredeken csökken a jelenlegi szintről vagy 2.400 dollárról, az azt jelzi, hogy a pár további időt tölthet a tartományon belül. A medvék előnyt élveznek, ha az ár 2.100 dollár alá süllyed.

BNB árelemzés

A BNB január 31-én a 20 napos EMA (304 dollár) alá csúszott, de a medvék nem tudták áttörni az 50 napos SMA (297 dollár) támaszt.

A 20 napos EMA ellaposodott, az RSI a felezőpont közelében van, ami a kereslet és a kínálat közötti egyensúlyt jelzi. A csökkenő trendvonal feletti törés a vásárlók javára billenti az egyensúlyt. Kisebb ellenállás van 322 dollárnál, de keresztezés esetén a BNB/USDT pár 338 dollárig szárnyalhat.

BNB/USDT

Ezzel szemben, ha az árfolyam lejjebb fordul a csökkenő trendvonalról, az azt jelzi, hogy a hangulat továbbra is negatív, és a medvék értékesítenek. Ez növeli az esélyét annak, hogy az árfolyam belép a 288 dolláros szint alá.

Solana

A SOL január 30-án letesztelte a 107 dolláros ellenállást, de február 1-én visszapattant a mozgóátlagról. A bikák megpróbálják 107 dollár fölé vinni az árat. Ha átlépi az ár ezt a szintet, akkor a SOL/USDT pár fordított fej-váll mintát hajt végre. Ezt követően akár 126 dollárra is emelkedhet. Ezen a ponton erős ellenállás van, de ha a bikák érvényesülnek, a következő állomás a 134 dolláros szint lehet.

SOL/USDT

Ha a medvék meg akarják akadályozni a felfelé irányuló mozgást, gyorsan a mozgóátlag alá kell húzniuk az árfolyamot. A medvék érvényesülése esetében a solana 80 dollárra csökkenhet, ami valószínűleg erős támaszként fog működni.

Dogecoin

A DOGE-t az elmúlt napokban a 20 napos EMA (0,08 dollár) alatt kereskedtek, de a medvék nem tudták megtámadni a 0,07 dolláros támaszt. Ez arra utal, hogy az értékesítés az alacsonyabb szinteken eltűnik. A vevők megpróbálják az árfolyamot a 20 napos EMA fölé tolni, és rövid távon felülkerekedni. Ha sikerrel járnak, a DOGE/USDT páros a csökkenő trendvonalhoz érhet. Ez továbbra is az a kulcsszint, amelyre figyelni kell, mivel a medvék sok napig sikeresen megvédték a szintet.

DOGE/USDT

Ha az árfolyam lefelé fordul a csökkenő trendvonalról, az azt jelzi, hogy a medvék nem adták fel. A DOGE ezután a 0,07 dolláros támaszra csúszhat. Másrészt, a csökkenő trendvonal feletti törés potenciális trendváltozást jelez. A pár ezután a 0,10-0,11 dolláros ellenállási zónába emelkedhet.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: