Ízelítőt kaptunk a piac reakciójából

A kedden napvilágot látott hamis hír beindította az eladásokat.

Január 9-én kikerült az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) Twitter oldalára egy bejegyzés, mely szerint a szabályozó elfogadta a beadott ETF kérelmeket és engedélyt adott a bejegyzett tőzsdéken történő bevezetéshez. A hírről később maga a felügyelet jelentette be, hogy hamis. Állításuk szerint hackertámadás áldozatává váltak. Gary Gensler, a SEC elnöke az X-hez fordult, hogy jelezze, a SEC-fiókot feltörték, és az ügynökség nem hagyott jóvá egyetlen spot Bitcoin ETF terméket sem – szúrta ki a cointelegraph.com.

Láthattuk a piac reakcióját

A K33 Research elemzője, Vetle Lunde szerint az ETF jóváhagyásáról szóló álhírek bepillantást engedtek abba, hogy a piac hogyan reagálhat a tényleges jóváhagyási hírekre.

„A piac tegnap megmutatta a tervét. Az ETF jóváhagyás a sell-the-new reakciót váltja ki” – írta Lunde az X-en.

Az elemző hangsúlyozta, hogy a közzétételt követő első 14 percben nagyon kevesen gyanakodtak még. Észrevétele szerint a jóváhagyásról szóló hamis bejegyzés kikerülése után a bitcoin négy perc alatt 47.870 dollárra emelkedett, és a következő 10 percben 46.000 dollárra csökkent.

Csak rövid ideig tartana

Cathie Wood, a potenciális Bitcoin ETF-kibocsátó ARK Invest alapítója, vezérigazgatója és befektetési igazgatója arra számít, hogy egyes befektetők az ETF jóváhagyásának hírére értékesíteni fognak. Véleménye szerint az eladási hullám csak rövid ideig tartana, a hosszú távú reakció ígéretesebb és fontosabb.

Szerinted a tényleges bejelentés után is így fognak történni a dolgok? Discord szerverünkön régóta mennek már a találgatások.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: