Jelentős kriptovaluta áthelyezések kormányzati szinten

A német és az amerikai kormányok stratégiai lépéseket tettek jelentős bitcoin és ethereum áthelyezésekkel, ami nagy piaci figyelmet váltott ki.

Németország és az Egyesült Államok kormányai jelentős kriptovaluta áthelyezéseket hajtottak végre, amelyek komoly piaci figyelmet keltettek. A német kormány nagy mennyiségű bitcoint, míg az amerikai kormány ETH-t mozgatott meg, ami különféle spekulációkat indított el a piacokon. Ezek a lépések arra utalnak, hogy mindkét kormány aktívan kezeli és újraértékeli kriptoeszközeinek kezelését -írja a Cointelegraph.

kriptovaluta
Arkham Intelligence adatai a német kormány elmúlt 4 napi kriptomozgásairól . Forrás: Arkham Intelligence
A német kormány bitcoin áthelyezései

Az elmúlt hetekben a német kormány jelentős bitcoin áthelyezéseket hajtott végre. Az Arkham Intelligence blokklánc-elemző platform adatai szerint a német kormány összesen 2,700 BTC-t (bitcoin) helyezett át különböző kriptotőzsdékre, mint például a Bitstamp, a Coinbase és a Kraken. A legutóbbi áthelyezések során, július 1-én, 1,500 BTC-t mozgatott meg, amelynek körülbelül 95 millió dollár volt az értéke. Ebből 400 BTC a nagyobb kriptotőzsdékre került, míg 750 BTC már június 26-án át lett utalva.

kriptovaluta
Arkham Intelligence adatai az USA kormányának az elmúlt 2 év kriptoutalásairól. Forrás: Arkham Intelligence
Az amerikai kormány ETH áthelyezései

Az Egyesült Államok kormánya szintén jelentős kripto-áthelyezéseket hajtott végre, különösen a Potapenko és Turogin észt kriptovállalkozóktól lefoglalt ethereum (ETH) formájában. Az Arkham Intelligence adatai szerint június 30-án az amerikai kormány 11.84 BTC-t (körülbelül 743,000 dollár értékben) mozgatott egy másik lefoglalt címről. Ezt követően az összes, körülbelül 11.75 millió dollár értékű ETH-t egy eddig nem kapcsolódó címre helyezte át.

Stratégiai elemzés és hatások

Ezek a gyakori kriptovaluta áthelyezések mindkét kormány részéről arra utalnak, hogy stratégiájuk szerint kezelik a birtokolt kriptoeszközöket. Németország valószínűleg likvidálni kívánja a kriptoeszközeit a nagyobb tőzsdéken, míg az amerikai kormány áthelyezései az ETH alapok kezelésének általános elmozdulását jelezhetik. Az Európai Unió által nemrégiben elfogadott, a kriptoeszközök piacára vonatkozó szabályozás (MiCA) hatással lehet Németország kriptoátutalásaira. A MiCA várhatóan jelentős változásokat hoz a kriptopiacon, különös tekintettel a stabil érmékre és a kriptoeszköz szolgáltatásokra.

Te mit gondolsz, mekkora hatással lesznek ezek a kiutalások a kriptopiacra? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: