Júliusban indulnak a Mt. Gox kifizetések

A Mt. Gox kriptotőzsde közel egy évtizedes várakozás után 2024 júliusában kezdi meg a kártérítések kifizetését bitcoinban és bitcoin cashben.

Egy évtizedes várakozás után júliusban végre megkezdődhet a kártérítések kifizetése a már nem működő Mt. Gox tőzsde felhasználóinak. A tőzsde 2014-es összeomlása óta több mint 127,000 hitelező vár arra, hogy visszakapja elvesztett bitcoinját -írja a Cointelegraph.

A hosszú várakozás vége

Mt. Gox, az egykoron vezető kriptovaluta tőzsde, amely 2014-ben 850,000 BTC elvesztésével került a hírekbe, hamarosan megkezdi a kártérítések kifizetését. A tőzsde rehabilitációs megbízottja, Nobuaki Kobayashi, 2024 júliusában kezdi el visszafizetni a kártérítéseket bitcoinban és bitcoin cashben. A felhasználók hosszú évek óta várnak arra, hogy visszakapják elvesztett pénzüket, és most végre megkapják azt, amit jogosan követelnek.

A kártérítés részletei

A rehabilitációs megbízott kijelentése szerint a kifizetések sorrendje a különböző kriptotőzsdékkel történő adatellenőrzések alapján fog történni. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók türelme még mindig próbára lesz téve, hiszen a kifizetések nem egyszerre, hanem fokozatosan valósulnak meg. Az összesen 127,000 hitelező összesen több mint 9,4 milliárd dollár értékű bitcoinra vár.

Mt. Gox története és összeomlása

Mt. Gox az egyik legkorábbi kriptotőzsde volt, amely egy időben a világ bitcoin tranzakcióinak több mint 70%-át bonyolította le. Azonban 2014-ben hat különböző hackertámadás következtében több mint 850,000 bitcoin veszett el, ami akkoriban több mint 51,9 milliárd dollárt ért. A tőzsde bezárása és az ezzel járó veszteségek hatalmas sokkot okoztak a kriptovilágban, és a bitcoin ára drasztikusan lecsökkent.

Mt. Gox
Mt. Gox wallet „1Jbez” Forrás: CoinStats
Az első láncon belüli mozgás

2024 májusában a Mt. Gox több hidegtárcából áthelyezett 141,686 BTC-t egy új pénztárcába, jelezve, hogy megkezdődött a kártérítési folyamat. Ez az első láncon belüli tranzakció az elmúlt öt évben a tőzsde összeomlása óta. Kobayashi megerősítette, hogy ez a lépés része a kártérítési tervnek, bár pontos dátumokat nem említett.

Mi a kártérítési terv jelentősége?

A Mt. Gox kártérítési tervei az iparág egyik leginkább követett fejleményei közé tartoznak, hiszen több mint 10 éve várnak a felhasználók arra, hogy visszakapják elvesztett bitcoinjaikat. A rehabilitációs megbízott türelmet kért a felhasználóktól, és biztosította őket arról, hogy a kártérítések hamarosan megkezdődnek.

Szerinted ráöntik a piacra ezt a BTC mennyiséget? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: