Kormányzati bitcoin eladások: Valós hatás vagy pánik?

A kormányzati bitcoin eladások minimális hatással vannak az összes beáramló tőkéhez képest a jelenlegi bikapiacon, állítja a CryptoQuant alapítója, Ki Young Ju.

A bitcoin árfolyama a kormányzati eladások és más piaci események hatására ingadozhat, de hosszú távon a piac stabilizálódhat. Az elemző arra figyelmeztet, hogy a kereskedőknek nem szabad pánikolniuk a kormányzati eladások miatt, és objektíven kell vizsgálniuk a piacot -írja a Cointelegraph.

A kormányzati eladások jelentéktelensége

A kripto világban időről időre felmerülnek a kormányzati bitcoin eladások hírei, melyek gyakran pánikot okoznak a kereskedők körében. Ki Young Ju, a CryptoQuant alapítója és vezérigazgatója azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek az eladások valójában elenyészőek a teljes piaci beutalásokhoz képest. Ki Young Ju szerint a kormányzati eladások mindössze 10 milliárd dollárt tesznek ki, míg az utóbbi bikapiac kezdete óta 250 milliárd dollár áramlott be a kripto szektorba. Ez az összeg mindössze 4%-a a teljes realizált értéknek 2023 óta.

A beutalt összes tőke és a kormányzati töke aránya a bitcoin biacán
A beutalt összes tőke és a kormányzati töke aránya a bitcoin piacán. Forrás: Ki Young Ju/X
Ne hagyjuk, hogy a félelem irányítsa a kereskedéseket

Ki Young Ju kiemelte, hogy a kormányzati bitcoin eladások által okozott félelem gyakran túlzott és alaptalan. Az elemző szerint a kereskedőknek nem szabad hagyniuk, hogy ezek az eladások elrontsák kereskedéseiket. A pánikreakciók helyett érdemes hideg fejjel, objektíven vizsgálni a piacot és figyelembe venni a teljes beáramló tőkét. Az olyan események, mint a német és amerikai kormányzat bitcoin eladásai, nem szabad, hogy eltántorítsanak a hosszú távú befektetési stratégiáktól.

kormányzati hatás a Fear & Greed indexre
Fear & Greed Index a kriptopiacnál. Forrás: Alternative.me
A bitcoin árfolyamának lehetséges alakulása

A bitcoin árfolyama az utóbbi időben ingadozott, ami részben a kormányzati eladásoknak és a Mt. Gox kifizetéseknek tulajdonítható. Július 5-én a bitcoin árfolyama elérte a 53 500 dolláros mélypontot, amely négy hónapos minimumot jelent. A piaci elemzők szerint a bitcoin árfolyama további csökkenést is mutathat, különösen, ha a hosszú távú támasz szintek, mint például a 200 napos mozgóátlag és a „short-term holder cost basis ” (rövid távú holder költség alap), nem tartják meg az árfolyamot. Ezek a szintek jelenleg 58 550 és 64 175 dollár között vannak.

BTC chart a kormányzati eladások után
BTC/USD 1 napos chart. Forrás: TradingView
Pánik vagy lehetőség?

Az ilyen események a kriptovaluta piacon gyakran megijesztik a befektetőket, de egyúttal lehetőséget is kínálhatnak. A jelenlegi félelem-index a „szélsőséges félelem” szintjéhez közelít, ami sokak számára intő jel lehet. Azonban fontos megjegyezni, hogy a korábbi tapasztalatok alapján a pánikhangulat gyakran követi a bikapiaci visszaeséseket, és a piac hosszú távon stabilizálódhat. A hosszú távú befektetők számára az ilyen visszaesések gyakran jó belépési pontot jelenthetnek.

Te egy jó beszállónak tartod a BTC jelenlegi árfolyamát vagy inkább medve vagy? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: