Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ híreiben röviden összefoglaljuk azt, hogy Donald Trump NFT eseménye vitát kavar, a Binance piacmanipulációs vádakat cáfol, és az amerikai törvényhozók ideiglenes tiltást javasolnak a „crypto mixers”-ekre.

A mai Kripto Világ cikk a kriptovaluta-trendeket és eseményeket tárgyalja, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-at és a kripto szabályozást. Ezen események között szerepel Donald Trump NFT eseménye, a Binance piaci manipulációra vonatkozó vádjainak tagadása, és az amerikai törvényhozók terve a „crypto mixers”-ek (kripto keverők) ideiglenes betiltására. A cikk a Cointelegraph cikkén alapszik.

Trump NFT-eseménye

Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke, az NFT-rajongók egy csoportját látta vendégül floridai otthonában. Ott hevesen bírálta a demokraták kriptovalutákkal szembeni álláspontját és ígéretet tett egy kedvezőbb szabályozási környezet kialakítására. Az esemény során Trump elismerést váltott ki az NFT-piac újbóli népszerűsítéséért.

Binance Kripto

Piaci manipuláció tagadása

A Binance, a világ egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, határozottan visszautasította a piaci manipulációval kapcsolatos vádakat, amelyek szerint a DWF Labs mesterségesen befolyásolta a Yield Guild Game (YGG) token és több másik kriptovaluta árát 2023-ban. A Binance szerint fejlett piacfelügyeleti rendszerük lehetetlenné teszi a piaci visszaélések elkövetését. Erről részletesebben itt írtunk.

Szabályozási kihívások

Az Amerikai Egyesült Államok törvényhozói egy új javaslatot terjesztettek elő, amely ideiglenesen betiltaná a „crypto mixers” használatát. A „Blockchain Integrity Act” című törvényjavaslat szerint a pénzintézeteket, amelyek ilyen tranzakciókat kezelnek, akár 100,000 dolláros büntetés is fenyegetheti. A lépés célja, hogy több idő álljon rendelkezésre a „crypto mixers” hatásainak elemzésére.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.