Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A Kripto Világ bemutatja a legfrissebb kriptopiaci trendeket, köztük a Sonne Finance 20 millió dolláros hackertámadását, az áprilisi tokenlanzs hullámot és Wisconsin állam jelentős Bitcoin ETF befektetését.

A mai Kripto Világ bemutatja a legfrissebb kriptovaluta-trendeket és eseményeket. Ezek befolyásolják a bitcoin árát, a blockchain technológiát, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-at és a kriptovaluta-szabályozást. Az említett fontos események között szerepel a Sonne Finance 20 millió dolláros hackertámadása, az áprilisi tokenlanzs hulláma és Wisconsin állam jelentős Bitcoin ETF befektetése. Ez a cikk a Cointelegraph cikkén alapul.

Hackertámadás a Sonne Finance ellen

Május 14-én, körülbelül 22:30-kor a Cyvers nevű Web3 biztonsági cég felfedezett egy folyamatban lévő támadást a Sonne Finance USD Coin és Wrapped Ether (WETH) kontraktusai ellen. A támadás során a hacker 20 millió dollár értékben lopott el WETH-et, Velo (VELO), soVELO-t és Wrapped USDC-t (USDC.e). A Sonne Finance jelenleg különböző lehetőségeket vizsgál a lopott pénz visszaszerzésére. Beleértve egy bug bounty (hibajutalom) tárgyalását a hackerrel, amely során a hacker visszaadná az ellopott pénz nagy részét, és megtarthatna 10%-ot jutalomként. Azonban a hacker nem mutat hajlandóságot a tárgyalásokra. Már áthelyezett egy jelentős összeget (7,8 millió dollárt) egy új pénztárca címre.

Kripto Világ

Több mint 1 millió új kriptovaluta indult április óta

Április kezdete óta több mint 1 millió új kriptovalutát hoztak létre. Ezek közül több mint 370 000 token az Ethereum hálózaton. Míg 640 000 új token, főleg memecoin, a Solana hálózaton indult. Az Ethereum layer-2 hálózata, a Base, különösen népszerűvé vált a memecoin fejlesztők körében, mivel alacsony díjakkal lehet új tokeneket indítani minimális költséggel. A Coinbase igazgatója, Conor Grogan megjegyezte, hogy az Ethereumon mostanában indított tokenek száma kétszerese annak, mint amennyit 2015 és 2023 között összesen hoztak létre. A Solana tokenek nagyrésze a pump.fun alacsony költségű fejlesztési platformon indult. Erről bővebben itt írtunk.

Wisconsin állam Bitcoin ETF-ekbe fektetett

A Wisconsin Állami Befektetési Tanács (SWIB) jelentős kitettséget jelentett be Bitcoin spot ETF-ekkel kapcsolatban. Egy május 14-i jelentés szerint az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) benyújtott dokumentumban a kormányzati szervezet közölte, hogy körülbelül 100 millió dollár értékben vásárolt BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) és 64 millió dollár értékben Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ETF-eket. A jelentés arra utal, hogy a Wisconsin Nyugdíjrendszernek is lehet kitettsége digitális eszközökre. Bár számottevő befektetésről van szó, ez csak egy apró része a SWIB 156 milliárd dolláros kezelt vagyonának.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.