Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világban szó lesz a Vanquard bejelentéséről, a Binance algoritmusáról, és egy nagy értékű kriptovaluta lopásról.

A mai Kripto Világ bemutatja a legfrissebb kriptovaluta-trendeket és eseményeket. Ezek befolyásolják a bitcoin árát, a blockchain technológiát, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-at és a kriptovaluta-szabályozást. Az említett fontos események között szerepel az, hogy a Vanguard új vezérigazgatója megerősíti, hogy nem indítanak Bitcoin ETF-et, a Binance biztonsági szakértői ismertetik új címhamisítás elleni megoldásukat. Ezen kívül az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma két testvért vádol 25 millió dollár értékű kriptovaluta ellopásával. A cikk a Cointelegraph cikke alapján készült.

Vanguard elutasítja a Bitcoin ETF-et

Salim Ramji, a Vanguard új vezérigazgatója bejelentette, hogy nem változtatják meg a cég döntését. Eszerint nem indítanak Bitcoin alapú tőzsdén kereskedett alapot (ETF). Ramji szerint a kripto befektetési termékek nem illeszkednek a Vanguard befektetési filozófiájához. A BlackRock viszont, amelynek Ramji korábban a Bitcoin ETF bevezetésében részt vett, jelentős sikert ért el az iShares Bitcoin Trusttal, amely 18 milliárd dolláros vagyonkezelési eszközt halmozott fel.

Kripto Világ

Binance új biztonsági fejlesztései

A Binance, a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, új algoritmust fejlesztett ki az egyre gyakoribb címhamisítási csalások ellen. A címhamisítás (angolul: address poisoning) egy olyan megtévesztési technika, ahol csalók kis mennyiségű digitális eszközt küldenek egy olyan tárcába, amely hasonlít az áldozat címére. Azért teszik ezt, hogy része legyen a tárca tranzakciós előzményeinek. Az új algoritmus azonosítja a gyanús tranzakciókat, például azokat, amelyeknek az értéke közel nulla vagy ismeretlen tokeneket tartalmaznak, és segít azonosítani és figyelmeztetni a felhasználókat a csalás előtt. Erről bővebben itt írtunk.

Csalási botrány az Ethereum hálózatán

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma vádat emelt két testvér ellen, akik állítólag 25 millió dollár értékű kriptovalutát loptak el az Ethereum blokklánc kihasználásával. A vád szerint Anton Peraire-Bueno és James Pepaire-Bueno csalás és pénzmosási összeesküvés vádjával állnak szemben. A testvérek manipulálták az Ethereum hálózat maximum kivonható értékét, hogy hozzáférjenek a folyamatban lévő tranzakciókhoz és ellopják az elektronikus valuta teljes tartalmát egy javasolt blokkból, mielőtt az teljes mértékben elkészült volna.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.