Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke középpontjában Singapore célbavétele az Akira ransomware által, az USA Bitcoin ETF-ek nyolcszoros vásárlása a kibányászott mennyiséghez képest, és a Bitcoin tranzakciós díjainak emelkedése áll.

A mai Kripto Világ áttekinti a legfrissebb napi kriptotrendeket és eseményeket, beleértve a Bitcoin árát érintő eseményeket, a blockchain, a DeFi, az NFT-k, a Web3 és a kriptoszabályozás legfrissebb fejleményeit. Ma az Akira ransomware támadásai Singapore-ban, az USA Bitcoin ETF-ek jelentős vásárlásai és a Bitcoin hálózat tranzakciós díjainak emelkedése dominálták a kriptovaluta híreket. A cikk a Cointelegraph cikke alapján készült.

Akira Ransomware fenyegetés Singapore-ban

Az Akira ransomware -az elmúlt év során- több mint 42 millió dollárt lopott el több mint 250 szervezettől Észak-Amerikában, Európában és Ausztráliában. Most aktívan célba veszi a singapore-i vállalkozásokat. A singapore-i hatóságok, köztük a Cyber Security Agency of Singapore, a Singapore Police Force és a Personal Data Protection Commission, közös figyelmeztetést adtak ki a helyi vállalkozások számára az Akira ransomware változatának növekvő fenyegetéséről. Az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodája (FBI) korábbi vizsgálatai azt mutatják, hogy az Akira ransomware célzottan támadja az üzleti és kritikus infrastruktúrákat. Részletesebben itt írtunk erről.

Akira Bitcoin

Jelentős bitcoin vásárlások az ETF-eken keresztül

Az Egyesült Államok beli Bitcoin ETF-ek (tőzsdén kereskedett alapjai ) múlt héten 25,729 BTC-t vásároltak. Ez körülbelül nyolcszorosa az ugyanebben az időszakban kibányászott BTC mennyiségének. Március közepe óta ez volt a legnagyobb heti bitcoin vásárlás, amikor a bitcoin elérte jelenlegi történelmi csúcsát, a 73,679 dollárt. Az ETF-ek nettó beáramlása körülbelül 1,83 milliárd dollár volt a múlt héten. Ezzel összesen 15,69 milliárd dollár nettó beáramlást ért el. Azonban a kriptovaluta ára továbbra is jelentős makrogazdasági és geopolitikai események hatása alatt áll, ahogy azt a „Radar Bear” nevű kripto-tőzsde társalapítója elmondta a Cointelegraphnak. Bővebben itt olvashatsz erről.

Bitcoin hálózat tranzakciós díjainak emelkedése

Június 7-én a Bitcoin hálózat tranzakciós díjai jelentősen megugrottak, elsősorban a 332,000 megerősítetlen tranzakció miatt. Colin Wu blockchain elemző szerint a feldolgozási hátralékot az OKX kripto-tőzsde okozta. Azonban ezt a feltételezést a cikk megjelenéséig nem erősítették meg független források. A csúcsidőszakban a magas prioritású tranzakciók 514 sat/kB volt. Az alacsony prioritású tranzakciók 513 sat/kB díjjal kerültek feldolgozásra. Ez dollárban kifejezve 50-52 dollár tranzakciós díjat jelentett. A Bitcoin hálózat áprilisban esett át a negyedik „halving” eseményen (blokkjutalom felezés), amely során a blokk jutalma 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkent. Ez a felezés nyomást gyakorolt a bányászokra, aminek következtében a Bitfarms jelentős bevételcsökkenést könyvelt el májusban.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: