Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke arról szól, hogy a Citron Research a GameStop „short pozícióját” lezárta, Trump támogatja a bitcoint és a thaiföldi Zipmex engedélyét visszavonták.

A mai Kripto Világ áttekinti a legfrissebb napi kriptotrendeket és eseményeket, beleértve a Bitcoin árát érintő eseményeket, a blockchain, a DeFi, az NFT-k, a Web3 és a kriptoszabályozás legfrissebb fejleményeit. A legfontosabb kriptopiaci események közé tartozik a GameStop „short pozíció” lezárása. Továbbá Trump bitcoin iránti támogatása és a thaiföldi Zipmex engedélyének visszavonása. A cikk a Cointelegraph cikke alapján készült.

Citron lezárja a GameStop short pozícióját

Citron Research, a GameStop egyik legjelentősebb „short pozíció” (amikor egy befektető az árfolyam csökkenésére fogad) kihelyezője, bejelentette, hogy már nem „short-olja” tovább a GameStop (GME) részvényeit. A cég azzal indokolta döntését, hogy a piac irracionalitása és a részvényesek kultikus viselkedése miatt nem látják értelmét a „short pozíció” fenntartásának. A bejelentés időzítése összefüggésben állhat azzal, hogy a GME részvények ára meghaladta a 30 dollárt. Előtte kedden 22,8%-os napi emelkedést produkált a részvény.

Trump Kripto

Trump támogatja az amerikai bitcoin bányászatot

Donald Trump, volt amerikai elnök, ismét kifejezte támogatását a bitcoin (BTC) bányászok iránt, miután találkozott az amerikai kriptobányászati cégek vezetőivel. Trump a Truth Social platformján azt írta, hogy azt szeretné, ha az összes megmaradt bitcoin az USA-ban lenne kibányászva. Azért akarja, hogy az ország energiafüggetlenné válhasson. Véleménye szerint a bitcoin az utolsó védelmi vonal a központi bank digitális valutája ellen. Bár a Fed (magyarul: Szövetségi Tartalék Rendszer) elnöke, Jerome Powell márciusban kijelentette, hogy az Egyesült Államok még messze van egy ilyen valuta ajánlásától vagy bevezetésétől. Részletesen itt írtunk erről.

Thaiföld visszavonta a Zipmex engedélyét

A thaiföldi értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) visszavonta a Zipmex kriptotőzsde működési engedélyeit. Azért vonták vissza, mert a hónapokig tartó szabályozói vizsgálatokat követően arra jutottak, hogy a cég nem felel meg az előírásoknak. A Zipmex-et februárban arra kötelezték, hogy függessze fel belföldi szolgáltatásait működési hiányosságok miatt. Május végére a pénzügyminisztérium megállapította, hogy a cég továbbra is megszegi az előírásokat. Az SEC arra utasította a Zipmex-et, hogy térítse vissza az ügyfelek eszközeit, vagy teljesítse azok kéréseit.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: