Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai kriptopiaci összefoglaló fókuszában a bitcoin tranzakciók növekedése, a hongkongi ETF-ek piaci bevezetése, és az EigenLayer fejlesztése áll.

Ez a cikk -amely a Cointelegraph cikkén alapul- röviden bemutatja a nap legfontosabb kripto eseményeit, beleértve a Bitcoin árának változásait, a blockchain fejlesztéseit, a decentralizált pénzügyi (DeFi) rendszereket, a digitális művészeti tokeneket (NFT-k), a Web3 technológiát, és a kriptovaluták szabályozását érintő legújabb híreket.

Bitcoin tranzakciók a csúcson

A Bitcoin hálózat rekordot döntött a megerősített tranzakciók számában. Az úgynevezett bitcoin Runes (BitRunes) bevezetése, egy új token standard, jelentősen növelte a napi tranzakciók számát. A Runes a bitcoin tranzakciók 81.3%-át tette ki április 23-án, amely új lehetőségeket teremt a bitcoin decentralizált pénzügyi alkalmazásai számára, vagyis a Bitcoin DeFi-ben -bővebben itt olvashatsz róla.

Kripto ETF Hongkong

Hongkongi Kripto ETF-ek startja

Hongkongban elindultak az első helyben jegyzett kripto ETF-ek, amelyeket nem befolyásol az amerikai szabályozás, amely az ethereumot értékpapírként kezelheti. A hongkongi értékpapír-szabályozó hatóság saját eljárások alapján dönt a kriptoeszközök minősítéséről, ami lehetővé teszi a befektetők számára, hogy kereskedjenek ezekkel az új eszközökkel -részletesebben itt olvashatsz erről.

EigenLayer új fejlesztései

Az EigenLayer bemutatta legújabb „white paper”-ét az EIGEN tokenről, amely interaktív alkalmazásokat -mint például előrejelző piacokat és játékokat- céloz meg. Az EIGEN token airdropja bizonyos régiókat -köztük az USA-t és Kanadát- kizárja. A hálózat további tokeneket is kioszt a „Season 2” résztvevőinek.

Szívesen hozzászólnál? Discord szerverünkön megteheted.