Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke bemutatja a kriptovaluták piacán történt legfontosabb eseményeket, beleértve a MicroStrategy Bitcoin vásárlási terveit, a Bitcoin „bálnák” aktivitását és a Terraform Labs jogi ügyét.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A MicroStrategy 500 millió dollárt gyűjt bitcoin vásárlásra, míg a bitcoin „bálnák” 1,4 milliárd dollár értékben vásároltak bitcoin-t az árfolyam csökkenésekor, és a Terraform Labs 4,47 milliárd dollárt fizet a SEC-nek. A cikk a Cointelegraph cikke alapján készült.

MicroStrategy újabb bitcoin vásárlása

Michael Saylor cége, a MicroStrategy, bejelentette, hogy 500 millió dollár értékben tervez részvényeket eladni, hogy további bitcoin-t vásárolhasson. Az így befolyó összeget főként bitcoin vásárlásra és általános vállalati célokra fogják felhasználni. Az értékpapírok 2032-ben járnak le, és a kamatokat évente kétszer fizetik. Ez a lépés összhangban van a MicroStrategy hosszú távú céljával, hogy a bitcoin legyen a vállalati tartalékeszközük.

Kripto

A bitcoin „bálnák” „nagybevásárlása”

Június 11-én a bitcoin „bálnák” (nagy mennyiségű BTC-t birtokló egyének vagy szervezetek) kihasználták az árfolyam esését, és összesen 1,4 milliárd dollár értékben vásároltak bitcoin-t. A CryptoQuant elemzése szerint ez volt a legnagyobb egynapi beáramlás a bálnák számláira február 28. óta. Ezen a napon 20 600 BTC került a bálnákhoz, amikor az árfolyam esett. Egy nappal később enyhe emelkedés volt tapasztalható a kedvező CPI adatok után. A részletekről itt olvashatsz.

Terraform Labs bírsága

A Terraform Labs megegyezett az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével (SEC), hogy 4,47 milliárd dollárt fizet a jogi ügy rendezése érdekében. A bírságok tartalmazzák a 3,6 milliárd dolláros elvonási bírságot, 420 millió dolláros polgári büntetést és közel 467 millió dollár előítéleti kamatot. Az ügy előzménye, hogy a Terra ökoszisztéma összeomlott, ami 40 milliárd dollárnyi befektetői vagyon elvesztéséhez vezetett.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: