Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke a Ripple civil büntetéseiről, a Bitfarms amerikai terjeszkedéséről  és a Holograph token drasztikus eséséről szól.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A Ripple kisebb büntetést kér a SEC-től, a Bitfarms terjeszkedik az Egyesült Államokban, és a Holograph tokenje jelentős esést szenvedett el egy támadás következtében. Röviden ezeket összegzi a mai cikk a Cointelegraph cikke alapján.

Ripple büntetési ügyének új fejleményei

A Ripple jogi képviselete arra kérte a bíróságot, hogy mérlegeljen „megfelelő” civil büntetéseket az amerikai SEC-vel (U.S. Securities and Exchange Commission) folytatott ügyben. A 2023. június 13-i beadvány szerint a Ripple ügyvédei hivatkoztak a SEC és a Terraform Labs közötti 4,5 milliárd dolláros megállapodásra, amelyet a héten kötöttek. A SEC a Ripple ellen közel 2 milliárd dolláros büntetést követel. A blokklánc cég szerint ez az összeg túlzott. A Ripple szerint a civil büntetéseknek az ő esetükben nem szabadna meghaladniuk a 10 millió dollárt. Azért gondolják így, mivel az intézményi befektetők nem szenvedtek jelentős veszteségeket, és nem történt csalás.

Holograph Kripto

Holograph token zuhanása egy támadás után

A tokenizációs platform, a Holograph tokenje közel 80%-ot zuhant, miután egy hacker támadást intézett a protokoll operátor szerződése ellen. Ekkor 1 milliárd HLG tokent generált, amelynek értéke 14,4 millió dollár volt június 14-én. A hacker kilenc tranzakció során generálta a tokeneket, kihasználva egy okosszerződés sebezhetőséget, és 10 perccel később a HLG árfolyama zuhanásnak indult. Az árfolyam 79,4%-ot esett, 0,014 dollárról 0,0029 dollárra. A Holograph piaci kapitalizációja is zuhant, közel 22 millió dollárról 4,8 millió dollárra. A CMT Digital kripto kutatója, Matt Casto szerint a hacker egy „szakadár fejlesztő” lehetett, aki 26 nappal korábban finanszírozta a Holograph operátor szerződés címét. Bővebben erről itt olvashatsz.

Bitfarms terjeszkedése az Egyesült Államokban

A Bitfarms, egy Bitcoin bányászati cég, június 14-én bejelentette terjeszkedését az Egyesült Államokban, egy új 120 megawattos (MW) telephely létesítésével Sharonban, Pennsylvania államban. Az új telephely növeli a Bitfarms működési kapacitását, és 2025-re 8 EH/s kapacitást fog támogatni. Ez az új létesítmény 170%-os növekedést jelent a cég jelenlegi kapacitásához képest, összesen 648 MW-ra emelve azt. A terjeszkedéssel egyidejűleg a Riot Platforms is bejelentette részesedésének növelését a Bitfarms-ban, amely immár 14%-os tulajdonrészt képvisel.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: