Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke arról szól, hogyan lépnek fel a malajziai hatóságok az adóelkerülő kripto-befektetők ellen, és ismerteti a Ripple és az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) közötti jogi harcot.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A malajziai hatóságok felléptek az adóelkerülő kripto-befektetők ellen. A Ripple jogi képviselői alacsonyabb polgári büntetésért érveltek az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ügyében, de a szabályozó egy nappal később elutasította az érvet Torres bírónak címzett levelében. Ez a cikk a Cointelegraph cikke alapján  készült.

Malajzia akcióban: adóelkerülő kripto-befektetők

A Malajziai Szövetségi Ügynökség, az Inland Revenue Board (IRB) különleges műveletet hajtott végre „Ops Token” néven. Ennek az akciónak a célja az volt, hogy csökkentse a kriptokereskedelemből származó adóbevétel-kiesést. Az akció során 38 főből álló csapat, köztük a Malajziai Királyi Rendőrség és a CyberSecurity Malaysia (CSM) képviselői, rajtaütöttek tíz helyszínen a Klang-völgyben. A razzia során mobil eszközökön és számítógépeken tárolt kriptovaluta kereskedési adatokat találtak, amelyek jelentős adóbevétel-kiesést okoztak. Az IRB vezérigazgatója, Datuk Abu Tariq Jamaluddin figyelmeztette a kriptokereskedőket, hogy mielőbb nyújtsák be adóbevallásukat a helyi IRB irodákban, mielőtt az ügynökség végrehajtási lépéseket tesz.

A Ripple és a SEC hosszú ideje tartó jogi csatája

A Ripple és a SEC 2020 óta harcolnak a bíróságon. Ennek oka az, hogy a SEC azt állította, hogy a Ripple be nem jegyzett értékpapírokat értékesített. Ezt a vádat Torres bíró elismerte, de csak az intézményi befektetők felé történő értékesítés esetében. A SEC által javasolt büntetések összesen közel 2 milliárd dollárt tesznek ki. Ez magába foglalja a 198,2 millió dolláros előítéleti kamatot, az 876,3 millió dolláros polgári bírságot és további 876,3 millió dollárt a jogtalanul szerzett nyereség visszaszolgáltatására.

Ripple Kripto

Ripple és a SEC jelenlegi  harca

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) kritizálta a Ripple Labs legújabb érvelését az alacsonyabb büntetésért. A múlt héten a Ripple a SEC és a Terraform Labs közötti megállapodásra hivatkozva kérte a New Yorki Kerületi Bíróság bíráját, Analisa Torrest, hogy az 876,3 millió dolláros polgári bírság helyett legfeljebb 10 millió dolláros büntetést szabjanak ki. Azonban a SEC június 14-i levelében kijelentette, hogy a két eset nem összehasonlítható. Továbbá a javasolt alacsony büntetés nem elégítené ki a polgári bírságok célját. Részletesebben erről itt olvashatsz.

A Ripple ügyvédei az „arányos büntetésért” küzdenek

A Ripple jogi tanácsadói arra kérték a bíróságot, hogy vegye figyelembe az „arányos” polgári büntetéseket az amerikai SEC-vel folytatott ügyükben. Június 13-án a Ripple ügyvédei egy kiegészítő hivatkozást nyújtottak be. Ebben a SEC „ésszerűtlenségére” hivatkoztak a hatalmas polgári bírságok követelésében. Az ügyvédek a korábbi héten elért 4,5 milliárd dolláros megállapodásra hivatkoztak a SEC és a Terraform Labs között.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: