Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke arról szól, hogy a bitcoin-alapú NFT-k felülmúlták a Ronin blokkláncot az elmúlt 30 napban, miközben több altcoin is kétszámjegyű esést könyvelt el. Az Uphold pedig levesz hat stabilcoint a kínálatából  az EU-s ügyfeleinél.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A Bitcoin-alapú nem-fungibilis tokenek (NFT-k) értékesítési volumene meghaladta a Ronin blokkláncét az elmúlt 30 napban, miközben több altcoin is kétszámjegyű esést könyvelt el. Az elemzők szerint a legutóbbi ETF kiáramlások hozzájárulhattak ehhez. Eközben az Uphold fontos üzenetet küldött az Eu-s ügyfeleinek. Ez a cikk részben a Cointelegraph cikke alapján  készült.

A bitcoin-alapú NFT-k dominálnak

Az elmúlt 30 napban a bitcoin-alapú nem-fungibilis tokenek (NFT-k) 148 millió dolláros értékesítési volument értek el. Ezzel felülmúlta a Ronin blokkláncot, amely korábban a harmadik legmagasabb NFT-értékesítési rekordot tartotta. Az ethereum továbbra is vezető pozícióban van 157 millió dolláros értékesítéssel. Ezt a Solana 77 millió dollárral követi. A CryptoSlam adatai szerint, annak ellenére, hogy jelentős eladásokat regisztráltak, az NFT-k értékesítési volumene csökkenést mutatott, a három legnagyobb blokklánc legalább 40%-os visszaesést szenvedett el.

Uphold Kripto

Uphold megszünteti hat stabilcoin támogatását a MiCA szabályozás miatt

Az Uphold kriptotőzsde bejelentette, hogy 2023. július 1-jétől megszünteti hat stabilcoin támogatását a MiCA szabályozás miatt. A Tether (USDT), DAI, Frax Protocol (FRAX), Gemini dollar (GUSD), Pax dollar (USDP) és TrueUSD (TUSD) támogatása megszűnik, és a felhasználóknak június 28-ig át kell váltaniuk ezeket más kriptovalutákra. Ellenkező esetben az Uphold automatikusan átváltja őket USD Coinra (USDC). A MiCA célja a kriptoeszközök piacának egységesítése és a fogyasztók védelme, szigorúbb szabályokat vezetve be a stabilcoinokra. Más nagy kriptotőzsdék, mint a Binance, Kraken és OKX is módosították stabilcoin listázási politikáikat a MiCA szabályozásának való megfelelés érdekében, növelve ezzel a fogyasztói bizalmat. Bővebben itt írtunk erről.

Altcoinok zuhanása

Hétfőn a kriptopiacok jelentős esést mutattak, egyes altcoinok több mint 10%-os értékvesztést könyveltek el. A CoinGecko adatai szerint a Shiba Inu és az Avalanche voltak a leginkább érintettek a top 20 piaci kapitalizációjú altcoin közül, 12,7% és 10,6%-os csökkenéssel. Az Uniswap (UNI) és a Dogecoin is kétszámjegyű csökkenést mutatott. A Solana 9,4%-ot veszített értékéből. Ezzel szemben a bitcoin és az ethereum csupán 1,3%-os és 4,4%-os visszaesést szenvedett el az elmúlt 24 órában.

Mi áll a piaci esés mögött?

Henrik Anderrson, az Apollo Crypto befektetési igazgatója szerint nincs egyértelmű ok a piac zuhanására. Az eséshez a Bitcoin spot ETF-ek iránti csökkent érdeklődés is hozzájárulhatott. A 10xResearch digitális eszköz cég szerint az altcoinok legutóbbi zuhanása összefüggésben állhat a spot Bitcoin ETF-ek vásárlásának csökkenésével, bár szerintük a kapcsolat fordított irányú is lehet.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: