Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke arról szól, hogy a SEC megszünteti az ethereum elleni vizsgálatot, miközben a Bitcoin blokkméret eléri éves mélypontját és a Hashdex új kripto ETF-et tervez indítani.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A Bitcoin átlagos blokkmérete június 7-én éves mélypontot ért el. A SEC Végrehajtási Divíziója megszünteti az ethereum értékpapírként való vizsgálatát, ami nagy győzelem a kripto számára. Eközben a Hashdex új kombinált bitcoin és ethereum kripto alapot tervez indítani Wall Street-en, az amerikai szabályozók jóváhagyására várva. Ez a cikk a Cointelegraph cikke alapján  készült.

A SEC megszünteti az ethereum elleni vizsgálatot

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) megszünteti az ethereum értékpapírként való besorolására irányuló vizsgálatát. Az ethereum fejlesztője, a Consensys, egy június 19-i X bejegyzésben közölte, hogy a SEC Végrehajtási Divíziója értesítette őket a vizsgálat lezárásáról. Ez azt jelenti, hogy a SEC nem emel vádat az ETH értékpapír-tranzakcióként történő értékesítése ellen. Ezt a bejelentést a vállalat, az ethereum fejlesztői, technológiai szolgáltatói és iparági résztvevők nagy győzelmeként értékelt. A Consensys szerint a SEC döntése azt követően született, hogy június 7-én levelet küldtek az ügynökségnek. A levélben arra kérték a SEC-et, hogy zárja le az ETH vizsgálatát, miután a szabályozó májusban jóváhagyta az ETH spot tőzsdén kereskedett alapokat (ETF-eket). Ez a kérés azon a feltételezésen alapult, hogy az ETH áru.

Bitcoin Kripto
Bitcoin transaction rate. Forrás: Blockchain.com
A Bitcoin blokkméret éves mélyponton

A Bitcoin hálózata jelentős csökkenést tapasztalt az átlagos blokkméret és tranzakciós arány tekintetében. Ez együtt járt az árfolyam visszaesésével körülbelül 64 100 dollárra. A blokkméret -amely az egyes blokkokban található tranzakciós adatokat méri- csökkenése éles visszaesést jelez a Bitcoin blockchain tevékenységében. Az éves mélypontját június 7-én érte el. A tranzakciók másodpercenkénti aránya (TPS) szintén csökkent júniusban. Ez a tevékenység csökkenésére és potenciálisan a bányászok jövedelmezőségének csökkenésére utal a csökkentett BTC blokk jutalmak miatt, amely a „halving” (a bitcoin bányászati jutalom feleződése) következménye. Erről részletesebben itt írtunk.

A Hashdex új kripto ETF tervezete

A Hashdex június 18-i bejelentése szerint a cég az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) nyújtott be javaslatot egy kombinált bitcoin (BTC) és ethereum (ETH) spot tőzsdén kereskedett alap (ETF) létrehozására a Nasdaq tőzsdén. Az ETF a kriptoeszközöket piaci kapitalizációjuk szerint kiegyensúlyozná, amely május 27-én 70,54%-ban BTC és 29,46%-ban ETH volt. A Hashdex szerint passzív befektetési stratégiájuk a Nasdaq Crypto US Settlement Price Index napi piaci mozgását követné, anélkül, hogy megpróbálná „felülmúlni” azt. A Coinbase és a BitGo szolgálnának a BTC és ETH eszközök letétkezelőiként. James Seyffart elemző szerint egy kombinált eszköz ETF „nagyon logikus lépés”.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: