Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke arról szól, hogy  bitcoin bányászok által tartott tartalékok 14 éves mélypontra estek. Barron Trump állítólagos szerepe a DJT tokenben továbbra is vitatott, és a Kraken és a CertiK közötti hackelési vita lezárult.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A bitcoin bányászok által tartott tartalékok 14 éves mélypontra csökkentek. Martin „Pharma Bro” Shkreli egy hét órás X Spaces beszélgetést tartott, amelyben részleteket osztott meg Barron Trump állítólagos szerepéről a Solana-alapú DJT tokenben. A Kraken kriptotőzsde és a CertiK kutatócég vitatkoztak arról, hogy egy közelmúltbeli hackelési incidens „white” vagy „black hat” hacker tevékenység volt-e. Ez a cikk a Cointelegraph cikke alapján  készült.

A bitcoin bányászok tartalékai rekord mélypontra zuhanak

A IntoTheBlock adatai szerint a bitcoin bányászok által tartott bitcoin mennyisége több mint 14 éve nem látott mélypontra esett vissza. Június 19-én a bányászok tartalékai 1,90 millió bitcoinra (BTC) csökkentek. Az évet 1,95 millió BTC-vel kezdték. Lucas Outumuro, a IntoTheBlock kutatási vezetője szerint a bányászok idővel egyre kevesebb bitcoint fognak tartani. Elsősorban azért, mert a halving (a bitcoin kibocsátási ütemének felére csökkentése) nyomást gyakorol a profitjukra, ami miatt valószínűbb, hogy eladják a tartalékaikat.

Kraken Kripto

Kraken és CertiK vita

A Kraken kriptovaluta tőzsde és a CertiK kutatócég közötti vita egy hackelési ügy kapcsán tovább fokozódik. A cég szerint a CertiK kutatói egy hibajavító jutalom igénylése során több fiókot is kihasználva 3 millió dollár értékű eszközt távolítottak el. A Kraken állítása szerint a kutatók kapcsolatba léptek a bug bounty csapatukkal jutalomért. Közben két másik fiókkal is megosztották az exploitot, akik szintén eltávolítottak pénzeszközöket. A CertiK szerint a Kraken „fenyegette” a kutatóikat, és „nem egyező” mennyiségű pénzeszköz visszatérítését követelte. A kutatócég állítja, hogy tervezi a pénzeszközök visszatérítését egy olyan fiókba, amelyhez a Kraken hozzáférhet. Bővebben erről itt írtunk.

Barron Trump és a DJT token ügye

Martin Shkreli, ismertebb nevén „Pharma Bro”, azt állítja, hogy Donald Trump 18 éves fia, Barron Trump indította el a TrumpCoin (DJT) tokent apja jóváhagyásával. Állítása szerint ő rendelkezik a smart contract címének privát kulcsaival. Shkreli szerint Barron Trump áprilisban kereste meg őt a Solana-alapú token indításával kapcsolatban. Ennek értéke jelenleg 146 millió dollár a Birdseye adatai szerint. Barron Trump és képviselői nem nyilatkoztak az ügyben. Shkreli egy X Spaces beszélgetésben kijelentette, hogy csak tanácsokkal látta el „barátját”, Barron Trumpot a token indításáról, de nem vett részt aktívan a token bevezetésében.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: