Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke arról szól, hogy a Bitcoin hálózati forgalma elérte a 90%-ot a legutóbbi felezés óta. A LayerZero új tokenje viták kereszttüzébe került, és a Winklevoss fivérek Trumpot támogatták.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A Bitcoin hálózati sávszélesség-használata meghaladta a 90%-ot először a 2024-es felezés óta. A LayerZero új token bevezetését vita övezte az adományozási feltétel miatt. Eközben a Winklevoss fivérek Trumpot támogatták, ami senkit sem lepett meg. Ez a cikk a Cointelegraph cikke alapján  készült.

A Bitcoin hálózati dominanciája a felezés után

A Bitcoin hálózati sávszélesség-használata meghaladta a 90%-ot először a 2024-es felezés (halving – amikor a Bitcoin bányászati jutalma megfeleződik) óta, jelezve a hálózati aktivitás jelentős növekedését. A Dune Analytics felhasználó Cryptokoryo grafikonja szerint június 20-án a BTC 91,4%-os dominanciája túlszárnyalta a Runes (6,8%), a BRC-20 (1,6%) és az Ordinals (0,2%) tranzakciós részesedését. A sávszélesség-használat növekedése a felezés után főként új token standardok, mint a Runes és a BRC-20 elfogadásának köszönhető.

ZRO Kripto

A LayerZero token körüli vita

A LayerZero újonnan bevezetett tokenje, a LayerZero (ZRO) 17%-ot esett az indulása óta, egy adományozási feltétel miatt kialakult vita közepette, amelyet egyesek „adónak” neveztek. Néhányan nem értenek egyet a kritikával, és úgy vélik, hogy ez a mechanizmus jó lépés lehet a token airdrop-ok problémáinak megoldására. A ZRO token bevezetése június 20-án 15,15%-os emelkedést mutatott 20 percen belül.  Majd a következő két órában 22%-ot zuhant. A LayerZero előrejelzése szerint az adományokból körülbelül 18,5 millió dollárt adományoznának az Ethereum fejlesztőket finanszírozó Protocol Guild-nek. Erről bővebben itt írtunk.

A Winklevoss fivérek Trump támogatásában

Az Egyesült Államok elnökválasztási kampányában Cameron és Tyler Winklevoss bejelentették, hogy összesen kétmillió dollárt adományoznak bitcoinban Donald Trumpnak. A Gemini kriptovaluta tőzsde társalapítói és hosszú távú kriptovaluta támogatók szerint Joe Biden jelenlegi amerikai elnök ellenzi a kriptovalutákat. Tyler Winklevoss egy posztban kijelentette, hogy Biden kriptoellenes, és bárki, aki mást mond, „súlyosan félreinformált vagy nem mond igazat.” Cameron Winklevoss hasonlóan erős egyetértését fejezte ki egy következő posztban.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: