Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke arról szól, hogy a Mt. Gox elkezdi a visszafizetéseket, a bitcoin árfolyam csökken, és Robert Kennedy Jr. kegyelmi kérelmet írt alá.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A bezárt Mt. Gox kriptotőzsde végre bejelentette a Bitcoin és Bitcoin Cash befektetők visszafizetésének időpontját. A bálna tranzakciók aktivitása az utóbbi két napban csökkent, miközben a bitcoin árfolyama 40 napos mélypontra esett vissza. Emellett Robert Kennedy Jr. kegyelmet kér Ross Ulbricht számára. Ez a cikk a Cointelegraph cikke alapján  készült.

Bitcoin árfolyam és bálna tranzakciók

Az elmúlt két napban jelentősen csökkent a nagy értékű bitcoin tranzakciók (az ún. „bálna” tranzakciók, amelyek 100,000 dollár vagy annál nagyobb összegűek), ami az árfolyam esésével párhuzamosan zajlott. A bitcoin ára 63,000 dollár alá csökkent, miután a tranzakciók száma 42%-kal esett vissza. A Santiment adatai szerint június 23-án mindössze 9,923 bálna tranzakció történt, szemben a két nappal korábbi 17,091 tranzakcióval.

Ross Ulbricht kegyelmi kérelme

Robert F. Kennedy Jr., az Egyesült Államok elnökjelöltje, kijelentette, hogy ha megválasztják, kegyelmet adna a Silk Road alapítójának, Ross Ulbrichtnak. Ulbrichtot 2015-ben ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre. Kennedy szerint Ulbricht már elég időt töltött börtönben, és ideje, hogy szabadon engedjék. Annak ellenére, hogy Kennedy jelenleg messze harmadik helyen áll a közvélemény-kutatásokban, aláírta a kegyelmi kérelmet, és felszólította követőit is, hogy támogassák azt.

Kripto

Mt. Gox visszafizetések

Mt. Gox, a kriptopénz tőzsde, amely 2014-ben 850,000 bitcoin (BTC) vesztett, végre bejelentette, hogy júliusban megkezdi a befektetők kifizetését. A visszafizetések bitcoin és bitcoin cash (BCH) formájában történnek majd, ahogy a tőzsde rehabilitációs megbízottja közleményben tudatta. Több mint 9.4 milliárd dollár értékű bitcoin-t kell visszafizetniük hozzávetőleg 127,000 hitelezőnek, akik már több mint 10 éve várnak pénzükre. Részletekről itt olvashatsz.

Piaci hangulat és jövőbeli kilátások

A Crypto Fear and Greed Index (Kripto Félelem és Kapzsiság Index), amely a kriptopiac hangulatát méri, 51 ponttal „semleges” szintre esett vissza. Az utóbbi hat kereskedési napon folyamatosan áramlottak ki a pénzek a spot Bitcoin tőzsdéken kereskedett alapokból (ETF-ek), ami egy esetleges medvepiacra (bear market) utalhat a közeljövőben.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: