Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke arról szól, hogy mi a köze 8 BTC-nek Julian Assange szabadulásához. Röviden beszámol az ETH hálótzatról, és az Ether ETF-ek piacra kerüléséről.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A cikk összefoglalja azt, hogy Julian Assange szabadulása a Bitcoin közösség támogatásával valósult meg. Eközben az ETH ellátása növekszik, és az Ether ETF-ek piacra kerülése egyre közelebb van az Egyesült Államokban. Ez a cikk a Cointelegraph cikke alapján  készült.

Egy Bitcoiner segített Assange szabadulásában

Julian Assange, a WikiLeaks társalapítója 14 évnyi jogi küzdelem után szabadult. Közben egy névtelen Bitcoiner több mint 8 BTC-t, azaz körülbelül 500,000 dollárt adományozott az Assange családnak az adósságaik rendezésére. Assange június 24-én szabadult a magas biztonságú Belmarsh börtönből az Egyesült Királyságban, miután megállapodott az amerikai hatóságokkal. Szabadulása után magángéppel távozott Saipanra, az Északi-Mariana-szigetekre, ahol bíróság elé állt, és bűnösnek vallotta magát az Egyesült Államok kémkedési törvényének megsértésében. Részletesebben itt írtunk erről.

Ethereum Kripto

Az ETH kínálata növekszik

Az új ETH kínálata 73 napja folyamatosan növekszik, ami a Merge, azaz a 2022 szeptemberében végrehajtott frissítés óta a leghosszabb inflációs időszak. Április közepe óta több mint 112,000 ETH került a piacra. Az infláció jelentős része az Ethereum Dencun frissítéséből ered, amely számos fejlesztési javaslatot (EIP) tartalmazott, köztük az EIP-4844-et, amely számos díjcsökkentő és adatmegtakarítási mechanizmust vezetett be. Ezek a változások jelentősen csökkentették az Ethereum layer 2 hálózatokon, mint az Arbitrum és az Optimism, végrehajtott tranzakciók díjait. Bővebbe itt olvashatsz erről.

Közeledik az Ether ETF

A VanEck befektetési menedzser benyújtotta az 8-A formanyomtatványt az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC), amivel egy lépéssel közelebb került az Ether ETF piacra dobásához. A Bloomberg ETF elemzője, Eric Balchunas szerint ez azt jelzi, hogy a SEC közel állhat a kereskedelem engedélyezéséhez. Balchunas rámutatott, hogy a VanEck ugyanezt a formanyomtatványt nyújtotta be a Bitcoin ETF esetében is pontosan hét nappal a bevezetés előtt. Ezért lehet, hogy az Ether ETF-ek július 2-án kezdhetik meg a kereskedést.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: