Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai nap legfontosabb kripto hírei között szerepel a BlackRock új, világelső tokenizált alapja, az EigenLayer withdrawal késései, és a Binance volt vezérigazgatójának börtönbüntetése.

A Kripto Világ híreiről írt a Cointelegraph. Az EigenLayer ethereum restaking protokollja jelentős withdrawal (átutalási vagy kifizetési) kérelmekkel szembesült az EIGEN airdrop után, ami negatívan befolyásolta a protokoll záró értékét. Ugyanakkor a BlackRock újonnan indított tokenizált államkötvény alapja, a BUIDL, a világ legnagyobbja lett. Mindeközben a Binance volt vezérigazgatóját, Changpeng Zhao-t börtönbüntetésre ítélték.

EigenLayer withdrawal torlódás

Az EigenLayer, az ethereum legnagyobb restaking protokollja jelentős (12 412 db) withdrawal (átutalási vagy kifizetési)  kérésekkel szembesül az EIGEN airdrop után. A withdrawal kérések növekedése negatív hatással van a protokoll összértékére (TVL), ami csökkenteni fogja az aktuális 14,8 milliárd dolláros értéket.

Kripto hírek

A Binance volt CEO-jának ítélete

Changpeng „CZ” Zhao, a Binance korábbi vezérigazgatója négy hónap börtönbüntetést kapott az amerikai pénzmosási törvények megsértése miatt. Zhao elismerte a vádakat és bocsánatot kért, hangsúlyozva, hogy sokat elmélkedett a felelősségvállalásról. Ez az ítélet azonban nem csak „CZ”-nek szólt. Erről bővebben itt olvashatsz.

BlackRock új rekordja

A BlackRock hat héttel ezelőtt indított USD Institutional Digital Liquidity Fund-ja (BUIDL) mára a világ legnagyobb tokenizált államkötvény alapjává vált. Az alap piaci kapitalizációja 375 millió dollár, ami megelőzi a többi -hasonló típusú- alapot.

Szívesen hozzászólnál? Discord szerverünkön megteheted.