Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke arról szól, hogy egy 14 éve tétlen Bitcoin tárca újra aktiválódott. Egy ausztrál hírcsatorna YouTube csatornáját kripto csalók támadták meg, és az amerikai kormány közel 4,000 Bitcoin-t küldött a Coinbase-re.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A cikk három jelentős kriptovalutával kapcsolatos eseményt tárgyal: egy régi bitcoin tárca aktiválódását, egy ausztrál hírcsatorna YouTube fiókjának feltörését és az amerikai kormány által végrehajtott bitcoin tranzakciót. Ez a cikk a Cointelegraph cikke alapján  készült.

Régi bitcoin tárca aktiválódott 14 év után

Egy 2010-es, úgynevezett Satoshi-korszakból származó bitcoin tárca 14 év tétlenség után aktiválódott, és 50 BTC-t küldött a Binance kriptotőzsdére. Az onchain elemző cég, a Lookonchain adatai szerint a tárca egy bitcoin bányászhoz köthető. Ő 2010 júliusában szerzett 50 BTC-t bányászati jutalomként. Abban az időben a bányászati jutalom blokkonként 50 BTC volt, ami mára jelentősen csökkent 3,125 BTC-re. Részletesebben itt írtunk erről.

bitcoin Kripto

Az amerikai kormány 3,940 BTC-t küldött a Coinbase-re

A blockchain elemző cég, az Arkham Intelligence adatai szerint az Egyesült Államok kormánya 3940 bitcoin-t küldött egy Coinbase Prime tárcába június 26-án. A bitcoin-ok állítólag Banmeet Singh-től származnak. Ő egy dark webes kereskedőként volt ismert, akit 2019-ben narkotikumokkal kapcsolatos bűncselekmények miatt ítéltek el. A közösség különféleképpen reagált a tranzakcióra. Voltak, akik aggodalmukat fejezték ki a bitcoin árfolyamának esetleges esésével kapcsolatban. Bővebben itt olvashatsz erről.

Egy Ausztrál hírcsatorna YouTube fiókját kripto csalók törték fel

Az ausztrál Seven Network hírcsatornájának YouTube fiókját csütörtökön kripto csalók törték fel, és egy hamis Elon Muskot ábrázoló videót sugároztak, amely egy kripto átverési sémát hirdetett. A 7News YouTube csatornáját átnevezték, hogy az autógyártó Tesla név alatt jelenjen meg, és egy mesterséges intelligenciával generált Muskot mutattak, aki azt ígérte, hogy kriptopénzt  küld vissza azoknak, akik kriptot küldenek egy adott címre. A csalás során körülbelül 150,000 néző nézte a három élő közvetítést, de nem ismert, hogy ebből mennyi volt valódi néző.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: