Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke arról szól, hogy a német és amerikai kormány kriptovalutákat utaltak át az elmúlt napokban. Ezen kívül a Keith Gill elleni per és a Consensys elleni SEC kereset emelkedtek ki a mai kriptopiaci hírekből.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A német és amerikai kormányok több millió dollár értékű bitcoint és ETH-t mozgattak, ami felkeltette a kriptoközösség figyelmét. Keith Gill, ismertebb nevén „Roaring Kitty”, újabb perrel néz szembe, amiért közösségi média posztjai miatt heves árfolyammozgások történtek a GameStop részvényeiben. Emellett a SEC pert indított a MetaMask fejlesztő Consensys ellen, azzal vádolva a céget, hogy regisztráció nélkül működtetett brókeri szolgáltatásokat és értékesített értékpapírokat. Ez a cikk a Cointelegraph cikke alapján  készült.

Roaring Kitty elleni per

Keith Gill, a 2021-es GameStop short squeeze híres szereplője, újabb perrel néz szembe. A kereset szerint Gill egy „pump and dump” sémát valósított meg a legutóbbi közösségi média posztjai révén.  Ezek a posztok május és június között jelentős áringadozásokat okoztak a GameStop (GME) részvényeiben. A perben azt állítják, hogy Gill nem megfelelően tájékoztatta követőit a GameStop opciós ügyleteiről, ami néhány befektető számára veszteségeket eredményezett. A Pomerantz ügyvédi iroda által képviselt felperes, Martin Radev, állítja, hogy a posztok hatására vásárolt GME részvények és opciók veszteségeket okoztak neki.

kripto

Kormányzati kriptovaluta átutalások

A német és amerikai kormányok közel 150 millió dollár értékű kriptovalutát mozgattak, ami jelentős figyelmet keltett a kriptoközösségben. Július 1-én a német kormány 1.500 BTC-t (körülbelül 95 millió dollár értékben) mozgatott több kriptotőzsdére. Míg az amerikai kormány 3.375 ETH-t (11,75 millió dollár értékben) küldött egy ismeretlen címre. Az Arkham Intelligence onchain elemző platform adatai szerint a német kormány az elmúlt két hétben összesen 2.700 BTC-t utalt különböző tőzsdékre. Az amerikai kormány ezzel szemben jelentős tranzakciókat hajtott végre az észt kripto vállalkozók, Sergei Potapenko és Ivan Turogin által lefoglalt alapokból. Június 30-án például 11,84 BTC-t (kb. 743.000 dollár értékben) utaltak át egy másik lefoglalt alapokhoz tartozó címről. Részletesebben erről itt olvashatsz.

A Consensys és a SEC

A SEC pert indított a Consensys ellen. A vád szerint a vállalat a MetaMask platformján keresztül regisztráció nélkül működtetett brókeri szolgáltatásokat és értékesített értékpapírokat. A vádak szerint a Consensys több mint 250 millió dollár brókeri díjat gyűjtött be megfelelő regisztráció nélkül. A SEC állandó tiltást, pénzbírságot és egyéb intézkedéseket kér a cég ellen az állítólagos értékpapír-törvények megsértése miatt. A Consensys szóvivője szerint a SEC lépése az ügynökség „anti-kripto agendájának” része, és a jelenlegi eset csupán a legújabb példa a szabályozói túllépésre.

A kriptopiac reakciói

A kormányzati kriptovaluta átutalások és a jogi lépések jelentős hatással vannak a kriptopiacra. A gyakori és nagy összegű kormányzati átutalások arra utalnak, hogy ezek az országok stratégiai szinten kezelik kriptoeszközeiket, esetleg likvidálás céljából. A Roaring Kitty elleni per és a Consensys elleni SEC kereset pedig újabb példái annak, hogy a szabályozók fokozott figyelemmel kísérik a kriptopiaci szereplőket és tevékenységeiket. Ezek az események együttesen alakítják a kriptopiacot, és meghatározzák a jövőbeni trendeket és szabályozási környezetet.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: