Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke arról szól, hogy növekedtek a spot Bitcoin ETF-ek, a Circle megkapta a MiCA engedélyt, és jelentős kormányzati kriptotranszferek történtek.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A spot Bitcoin ETF-ek öt napja folyamatosan növekednek. A Cardano bejelentette, hogy megfelel a MiCA előírásainak hat hónappal a határidő előtt. Eközben a USDC kibocsátója, a Circle az első globális stabilcoin operátorrá vált, amelyet az Európai Unió MiCA szabályozása alatt szabályoztak. Ez a cikk a Cointelegraph cikke alapján  készült.

Kripto BTC inflow
Spot BTC ETF napi „flows”. Forrás: SoSoValue
Bitcoin ETF-ek rekord inflow-ja

Az Egyesült Államokban alapított spot Bitcoin ETF-ek (exchange-traded funds – tőzsdén kereskedett alapok) ötödik egymást követő napja mutatnak pozitív beáramlásokat. Július 1-jén 129,45 millió dollár értékű napi beáramlást jegyeztek fel, ami a legmagasabb érték június 7. óta. Ez jelentős lendületet adott a bitcoin árfolyamának, amely visszatért a 63 000 dolláros szintre, miután hetekig küzdött a 62 000 dolláros ellenállás áttörésével.

A Circle megkapta a MiCA engedélyt

A stabilcoin kibocsátó Circle bejelentette, hogy megkapta a MiCA (Markets in Crypto-Assets – kriptoeszközök piacai) szabályozásának engedélyét az Európai Unióban. A USD Coin és az EURC stablecoinok mostantól megfelelnek a MiCA előírásainak. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók problémamentesen visszaválthatják és átutalhatják az eszközeiket. A Circle európai központja Franciaországban lesz, amely ország előremutató hozzáállást tanúsít a digitális eszközök iránt. Részletesebben itt írtunk erről.

Kormányzati kriptotranszferek

A német és az amerikai kormány is jelentős kriptotranszfereket hajtott végre. A német kormány 1500 BTC-t mozgatott kripto tőzsdékre, míg az amerikai kormány 3375 ETH-t utalt egy ismeretlen címre. Ezek a lépések arra utalnak, hogy a kormányok stratégiai módon kezelik a birtokolt kriptovalutákat, potenciálisan a likvidálás céljából.

Folyamatos beáramlások a Bitcoin ETF-ekbe

Az ETF-ek iránti kereslet növekedése folytatódik, különösen a Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund és a Bitwise Bitcoin ETF esetében, amelyek jelentős beáramlásokat regisztráltak. A Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund 1030 BTC-t (65 millió dollár értékben), míg a Bitwise Bitcoin ETF 650 BTC-t (41 millió dollár értékben) vonzott be. Ezzel szemben a két legnagyobb spot Bitcoin ETF, a BlackRock iShares Bitcoin Trust és a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) nulla beáramlást mutattak június 1-jén.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: