Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke arról szól, hogy a közelgő Mt. Gox visszafizetések és a Tether törökországi együttműködése mellett az Ether árfolyamának növekedése is várható az ETF-ek indulása után. Ezek mind jelentős hatással lehetnek a kriptopiacra.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A közelgő Mt. Gox visszafizetések miatt 9 milliárd dollár értékű bitcoin kerülhet a piacra, ami befolyásolhatja a BTC árfolyamának 70 ezer dolláros szintjét. Az elemzők szerint az ethereum árfolyama jobban teljesíthet a bitcoinhoz képest az Ether ETF-ek indulása után. Eközben a stablecoin kibocsátó Tether memorandumot írt alá egy török kriptoplatformmal az iparági ismeretek előmozdítása érdekében. Ez a cikk a Cointelegraph cikke alapján  készült.

Az Mt. Gox visszafizetések hatása a bitcoin árfolyamára

A bitcoin árfolyama az utóbbi időben nehezen tudta átlépni a 70 ezer dolláros határt. Egyrészt a közelgő Mt. Gox hitelezői visszafizetések miatt. A csődbe ment kriptotőzsde több mint 9 milliárd dollár értékű bitcoinnal tartozik körülbelül 127 ezer hitelezőnek, akik több mint egy évtizede várnak pénzük visszaszerzésére. Ez a visszafizetés nagy eladási nyomást helyezhet a piacra, mivel sok befektető most realizálhatja a nyereségét. Emellett a BTC árfolyamának csökkenéséhez hozzájárultak a nagy volumenű eladások is, amelyeket a nagy mennyiségű BTC-vel rendelkező tulajdonosok (whale-ek) hajtottak végre. Erről bővebben itt olvashatsz.

kripto

Az ethereum árfolyamának kilátásai az ETF-ek után

Az ethereum ára várhatóan jobban teljesít majd a bitcoinhoz képest az amerikai spot Ether ETF-ek indulása után, mondják a K33 Research elemzői. Az ETF-ekbe áramló tőke jelentős felhajtóerőt biztosíthat az ETH számára, hasonlóan ahhoz, amit a bitcoin tapasztalt saját ETF-jei bevezetésekor. Az elmúlt évben az ETH/BTC árfolyam folyamatosan csökkent, de az Ether ETF-ek jóváhagyása után gyorsan emelkedni kezdett. Jelenleg az ETH/BTC árfolyam 0.055 BTC körül mozog. Részletesebben itt írtunk erről.

A Tether és a BTguru együttműködése Törökországban

A stablecoin kibocsátó Tether memorandumot írt alá a török BTguru kriptoplatformmal, hogy előmozdítsa a kriptovalutákkal kapcsolatos ismeretek terjesztését az országban. Az együttműködés célja, hogy kriptovaluta-fókuszú oktatási programokat fejlesszenek ki a nyilvános és magánszereplők számára. A BTguru a banki szektor számára kínál kriptoeszközöket.  Ez lehetővé teszi a Tether számára, hogy népszerűsítse a peer-to-peer technológiát a török pénzügyi szektorban, és új üzleti lehetőségeket fedezzen fel. Törökország a kriptoadopció egyik központjává vált, a Binance adatai szerint a negyedik helyen áll a teljes kriptotranszakciók számában.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: