Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke arról szól, hogy a bitcoin árfolyama jelentősen csökkent, részben a német kormány legutóbbi bitcoin átutalásai és a közelgő Mt. Gox visszafizetések miatt.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A német kormány legutóbbi bitcoin átutalásai tovább rontják a piac helyzetét. A BTC ára rövid időre 58 000 dollár alá esett a Coinbase-en a szélesebb kriptopiaci visszaesés közepette. Az elemzők szerint a közelgő Mt. Gox visszafizetések befolyásolhatják az eszköz potenciális 70 000 dolláros szintjének elérését. Ez a cikk a Cointelegraph cikke alapján  készült.

A bitcoin árfolyama beesett 58 000 dollár alá

A bitcoin árfolyama rövid időre 57 874 dollárra csökkent a Coinbase-en július 4-én. Ez az első alkalom több mint két hónapja, hogy az árfolyam 58 000 dollár alá esett. Azóta az árfolyam 58 964 dollárra stabilizálódott, de a hét folyamán még mindig 3,4%-os csökkenést mutat. Eközben a „buy the dip” (vásárold meg a csökkenést) említések száma megduplázódott a Reddit, X, 4chan és Bitcoin Talk közösségi platformokon az elmúlt két napban, ahogy a kereskedők vitatkoztak arról, hogy a bull piac melyik szakaszában van a bitcoin.

Az Mt.Gox visszafizetések hatása

A bitcoin 70 000 dolláros szintjének áttörését késleltetheti a közelgő Mt. Gox hitelezői visszafizetések lehetősége. Több mint 9,4 milliárd dollár értékű bitcoin tartozik körülbelül 127 000 Mt. Gox hitelezőnek, akik több mint tíz éve várnak arra, hogy visszakapják a pénzüket. Ez azt jelenti, hogy sok befektető készpénzre válthatja a több mint egy évtizedes nyereségét, ami tovább növeli az eladási nyomást a piacon.

Kripto

A német kormány bitcoin átutalásai

A német kormány kriptotárcájából több mint 3000 Bitcoin -mintegy $172 millió értékben- került át különböző kriptotőzsdékre és egy másik tárcacímre. Július 4-én a blockchain nyomozó, PeckShieldAlert kiemelte a jelentős, 1300 Bitcoin értékű kimenő átutalást a német kormány által címkézett kriptotárcából. Ezeket a Coinbase, Kraken és Bitstamp tőzsdékre küldték. Ezen kívül további 1700 BTC-t utaltak egy másik tárcacímre. Az elmúlt két hétben a német kormány több mint 3000 BTC-t utalt különböző tőzsdékre, ami növekvő eladási nyomást helyez a piacra. Összegezve, hogy miért esett ma a piac, itt írtunk.

Kriptoszabályozás Angliában

Az Egyesült Királyság lakosai úgy vélik, hogy a kriptopolitika furcsa módon hiányzik az ország politikai diskurzusából. A július 4-i általános választások előtt a Zumo digitális eszközplatform felmérést készített 3124, 18 és 34 év közötti felnőtt körében. Körülbelül egyharmaduk aggódik a digitális eszközök jövője miatt az Egyesült Királyságban. Bár Rishi Sunak miniszterelnök bemutatta a digitális eszközökre és stabilcoinokra vonatkozó szabályozási keret fejlesztési terveit, ezek a tervek elakadtak a választások kiírása miatt.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: