Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ cikke arról szól, hogy a brit Munkáspárt győzelme után a kriptoipar következetes szabályozást kér, míg Mt. Gox Bitcoin eladásai nyomást gyakorolnak az árfolyamra.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A brit Munkáspárt győzelme után a kripto- és blockchain technológia támogatóinak következetes politikát kell kérniük az új kormánytól. Közben a Mt. Gox csődbe ment tőzsde bitcoin visszafizetései uralták a híreket. Egy elemző szerint a legtöbb visszafizetett bitcoin eladásra kerülhet. A bitcoin ára 55 200 dollárra esett vissza, miután a hitelezők 2,7 milliárd dollárt utaltak át cold wallets-ből egy új walletbe. Ez a cikk a Cointelegraph cikke alapján  készült.

Új szabályozás várható az Egyesült Királyságban

A brit Munkáspárt friss választási győzelme után a kriptovaluták és a blockchain technológia támogatóinak figyelme arra irányult, hogy a kormány következetes politikát alakítson ki a digitális eszközök kezelésére. Keld van Schreven, a KR1 digitális eszköz befektetési cég társalapítója és ügyvezetője szerint ez egy „döntő időszak” az Egyesült Királyság blockchain iparágának fejlődése szempontjából. Szerinte jelentős előrelépések történtek a szabályozási keret kidolgozásában. Azonban még további munkára van szükség ahhoz, hogy az Egyesült Királyság globális kriptoközponttá válhasson. Bivu Das, a Kraken brit műveleteinek ügyvezető igazgatója szerint az új kormány várhatóan folytatja a meglévő kripto politikát. Ezen kívül lehetősége van arra, hogy tovább támogassa az innovációt és a növekedést ezen az új piacon.

bitcoin Kripto

Bitcoin árfolyamzuhanás a Mt. Gox tranzakciók után

Július 5-én a bitcoin ára 55 200 dollárra esett vissza a Coinbase tőzsdén. Ez azután törtnét, miután a japán Mt. Gox kriptotőzsde 47 229 BTC-t – jelenlegi értéken 2,71 milliárd dollár – átutalt egy új wallet címre. A blockchain elemző platform, az Arkham Intelligence szerint a tőzsde július 5-én 12:30-kor (UTC) utalta át a Bitcoinokat a „cold storage” („hideg tálca”, offline tárolás) helyéről. Ez a mozgás összhangban van a tőzsde azon ütemtervével, hogy megkezdje a hitelezők visszafizetését ebben a hónapban. A piaci kommentátorok aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a Mt. Gox hitelezők által eladott bitcoin mennyisége jelentős hatással lehet a piacra.

Mt. Gox bitcoin eladásai nyomást gyakorolnak az árfolyamra

A csődbe ment Mt. Gox kriptotőzsde hírneve ismét a hírek középpontjába került. Feltételezhetően a visszafizetett bitcoin jelentős része várhatóan eladásra kerül. Jacob King pénzügyi elemző szerint a Mt. Gox visszafizetések további 8,2 milliárd dollárnyi eladási nyomást gyakorolhatnak a bitcoin árfolyamára. King szerint az onchain mozgások már most jelzik, hogy a Mt. Gox hitelezői elkezdték az eladásokat. Az elemzők aggodalmukat fejezték ki a bitcoin árfolyamára gyakorolt lehetséges negatív hatások miatt. Azonban más szakértők megpróbálják enyhíteni ezeket a félelmeket. Úgy gondolják, hogy a valóságban a piacra dobott bitcoin értéke valószínűleg közelebb áll a 4,5 milliárd dollárhoz.

 

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: