Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ hírek között szerepel, hogy a Microsoft és az Apple nem csatlakozik az OpenAI igazgatótanácsához. Az Ethereum ETF-ek elindítása közel áll a befejezéshez, és az FTX volt vezetőinek ítélethirdetése az őszre várható.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A Microsoft és az Apple nem csatlakozik az OpenAI igazgatótanácsához a növekvő szabályozói nyomás miatt. Az Ethereum ETF-ek indítása közel van, és jelentős tőkebeáramlást várnak az első 18 hónapban. Az FTX két volt vezetőjének, Gary Wangnak és Nishad Singhnek az ítélethirdetése októberben és novemberben lesz. Ez a cikk a Cointelegraph cikke alapján  készült.

A Microsoft és az Apple távol marad az OpenAI igazgatótanácsától

A technológiai óriások, a Microsoft és az Apple úgy döntöttek, hogy nem vesznek részt az OpenAI igazgatótanácsában. Az ok: egyre nagyobb szabályozói nyomás nehezedik a nagy technológiai cégekre. A Bloomberg jelentése szerint a Microsoft egy levelet küldött az OpenAI-nak, amelyben bejelentette visszavonulását, noha alig egy éve 13 milliárd dolláros befektetést eszközölt a cégben. Az OpenAI köszönetet mondott a Microsoftnak a bizalomért, és jelezte, hogy továbbra is együttműködnek majd.

Ether Kripto

Ethereum ETF-ek a célegyenesben

Katherine Dowling, a Bitwise kriptoeszköz-kezelő cég vezető megfelelőségi tisztviselője szerint az ethereum ETF-ek (tőzsdén kereskedett alapok) indítása közel áll a végső szakaszhoz. A SEC (Securities and Exchange Commission) és az alap kibocsátók közötti kommunikáció csökkenése arra utal, hogy a piac hamarosan készen áll az indításra. Matt Hougan, a Bitwise befektetési igazgatója szerint az ethereum ETF-ek az első 18 hónapban akár 15 milliárd dollárnyi tőkebeáramlást is vonzhatnak. Bővebben itt írtunk erről.

Volt FTX vezetők ítélethirdetése őszre várható

Az egykori FTX vezérigazgató, Sam Bankman-Fried perét felügyelő amerikai szövetségi bíró meghatározta Gary Wang és Nishad Singh ítélethirdetésének időpontját. Gary Wang, az FTX társalapítója, valamint Nishad Singh, az FTX mérnöki igazgatója október 30-án és november 20-án állnak bíróság elé. Wang az elsők között vallotta magát bűnösnek az FTX összeomlásával kapcsolatos vádakban. Míg Singh több bűncselekményben, köztük csalásban és pénzmosásban is bűnösnek vallotta magát.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: